SVAKA GREŠKA SE PLAĆA

PIO JE SVOJ URIN Student iz Kalifornije dobio 4,1 milijun dolara odštete jer su ga strpali u ćeliju bez hrane i vode, a zatim zaboravili na njega!

Priveden u raciji, student Daniel Chong strpan je u ćeliju i zaboravljen na pet dana - bez hrane i vode

Student kalifornijskog sveučilišta, koji je u federalnom pritvoru vezanih ruku proveo gotovo pet dana bez hrane i vode, uz pomoć odvjetnika nagodio se s Američkom agencijom za suzbijanje narkotika (DEA) koja mu je pristala isplatiti odštetu od 4,1 milijun dolara.

Daniel Chong je priveden s još osam osoba 21. travnja 2012. u raciji na području San Diega i smješten u ćeliju, te su zaboravili na njega. Rekao je da je skoro umro i da bio prisiljen piti svoj urin.

Nakon toga ovaj 24-godišnji student prebačen je na intenzivnu njegu u bolnicu u San Diegu. Prošle godine DEA-u je tužio potražujući 20 milijuna dolara, a njegovi odvjetnici jučer su potvrdili da su postigli nagodbu s DEA-om za 4,1 milijuna dolara.

Vlada je, osim naknade, priznala odgovornost za propust, ispričala se žrtvi i pristala promijeniti način provjere sigurnosti zatvorenika u DEA-inim objektima za privremeno zadržavanje. Što se dogodilo Danielu Chongu, ne bi se smjelo dogoditi ni jednom ljudskom biću na planetu, kazali su odvjetnici.

Ovaj skandalozni slučaj DEA i američko ministarstvo pravosuđa nisu komentirali, ali je DEA prije priznala da je Chong slučajno ostavljen u pritvoru i šef ureda u San Diegu rekao je da je duboko uznemiren zbog incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:16