GRAD NESTAO!

Pješčana oluja progutala tursku metropolu: ‘Ovo je prvi puta da smo doživjeli ovakvo što!‘

Oluja je bila toliko snažna da je uništila krovove nekih domova i poslovnih prostora
Pješčana oluja u provinciji Ankara
 Screenshot/youtube

Šest ljudi lakše je ozlijeđeno kada je pješčana oluja u subotu pogodila turski grad Ankaru i njegovu širu okolicu, piše Anadolu Agency.

Guverner provincije u kojoj se nalazi glavni grad Turske Vasip Sahin na Twitteru je rekao da su ljude ozljedili "leteći predmeti" koje je, pretpostavlja se, raznosila oluja. "Neposredno nakon udara oluje nismo zabilježili niti jedan smrtni slučaj kao ni ozbiljniju materijalnu štetu", dodao je Sahin.

Pješčana je oluja prvo oko 15 sati udarila grad Polatli, a kasnije se proširila na Ankaru. Kako pišu dnevne novine Hürriyet, pješčana oluja stigla je i do grada Haymane.

Hürriyet navodi da su se građani olujom pogođenih gradova uspaničili jer je oluja smanjila vidljivost u gradu. Oluja je bila toliko snažna da je uništila krovove nekih domova i poslovnih prostora. U centru Polatlija neko vrijeme nije bilo struje. Četiri su osobe bile zapele u liftovima nakon što je u jednom kafiću nestalo struje.

Gradonačelnik Polatlija Mursel Yildizkaya rekao je da pješčana oluja dovela do toga da je cijeli grad bio prekriven oblakom prašine te da je tijekom oluje izbilo i nekoliko požara, ali da su svi ugašeni. Požare su uzrokovali udari munje.

"Ovo je prvi puta da je naš grad doživio ovakvo što. Upozorili smo građane da ostanu u svojim domovima te da će uslijediti obilne kiše", rekao je Yildizkaya, a prenio Hürriyet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 18:54