DIRLJIVE SCENE

Pjesma na ulicama ukrajinskih gradova: Djevojka iznijela klavir, a vojni orkestar svira ‘Don‘t worry, be happy‘

Tu je i plavokosa djevojčica iz ukrajinskog podzemnog skloništa u Kijevu koja pjeva ‘Let it Go‘

Vojni orkestar u Odesi

 Twitter

Posljednjih dana na ulicama Ukrajine snimljeno je nekoliko posebno dirljivih scena dok istovremeno građani krvare braneći svoju zemlju.

Posljednja u nizu je snimka ukrajinskog vojnog orkestra koji pred barikadama koje štite operno i baletno kazalište u Odesi svira svima znanu pjesmu Bobbyja McFerrina 'Don't worry, be happy'.

Ova je zgrada uz Potemkinove stube najstarija građevina u Odesi, a prvi je put otvorena 1810. godine. Stanovnici Odese spremaju se za ruski napad. Naime, mnogi analitičari vjeruju da je, ako padne Mariupolj, ovaj grad od milijun stanovnika idući na redu. Njegovim padom Ukrajina bi prestala biti pomorska zemlja.

Prije par dana objavljena je i snimka s ulica Lavova, zasad relativno mirnog grada na zapadu Ukrajine, no trenutno krcatog izbjeglicama. Prikazuje mladu ženu na kolodvoru kako na klaviru svira pjesmu Louisa Armstronga 'What a wonderful word' dok putnici jure ukrcati se na vlak.

Tu je i plavokosa djevojčica iz ukrajinskog podzemnog skloništa u Kijevu koja pred svojim sugrađanima, koji su na isto mjesto došli potražiti zaklon od granata i metaka, pjeva 'Let it Go', pjesmu iz animiranog filma 'Snježno kraljevstvo'. Na glas djevojčice i riječi pjesme nisu mogli ostati imuni ni stariji koji su poskrivećki brisali suze.

Snimka je došla i do pjevačice Idine Menzel, koja u originalu pjeva pjesmu 'Let It Go'.

'Draga malena djevojčice s predivnim glasom. Moj suprug i ja napisali smo ovu pjesmu kao dio priče o obiteljskoj boli i tragediji i njihovom 'izlječenju'. Način na koji ti pjevaš je kao magični trik koji širi svjetlo iz tvog srca i liječi sve koji te čuju. Nastavi pjevati! Mi te slušamo!', napisala je nakon što je vidjela snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:54