DRAMA U ETIOPIJI

PLANIRALI SE RAZNIJETI NA STADIONU Spriječili teroristički napad na utakmicu kvalifikacija SP-a u zadnji čas

Njihov se eksploziv aktivirao ranije, na području oko pet kilometara udaljenom od Nacionalnog stadiona
 YouTube

ADIS ABEBA - Samo pukom srećom izbjegnut je teroristički napad na stadion u Adis Abebi, na kojem su u nedjelju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2014 igrali nogometaši Etiopije i Nigerije, priopćile su etiopske vlasti.

Prema njima, dvojica somalijskih bombaša-samoubojica planirali su se raznijeti na stadionu, ali se njihov eksploziv aktivirao ranije, na području oko pet kilometara udaljenom od Nacionalnog stadiona. Policija je identificirala ostatke dijela dvojice Somalijaca, a kako su nosili majice etiopske reprezentacije, vjeruje se da je njihov cilj bio izvršiti teroristički napad na samoj utakmici.

Policija je privela još tri osobe, azasad još nije potvrđeno jesu li bombaši-samoubojice bili članovi islamističke skupine al Shabaab, koja je nedavno izvela veliki teroristički napad u Keniji. Kao i Kenijci, i Etiopljani su poslali svoje trupe u Somaliju za borbu protiv islamskih ekstremista kojima pripada i skupina al Shabaab, koja je 2010. izvršila napad u ugandskom glavnom gradu Kampali, ubivši 80 navijača koji su u kafićima pratili nogometnu utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:56