POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Planulo 100.000 primjeraka Playboya u Francuskoj zbog obnažene slike Macronove ministrice!

Novost da će uprava njezina fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vrijeme kada se francuska vlada suočava s bijesnim prosvjednicima

Francuz čita Playboy, na naslovnici je ministrica socijalne ekonomije

 Stevens Tomas/abaca/Abaca Press/Profimedia/Stevens Tomas/abaca/abaca Press/profimedia

Svih 100.000 primjeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Playboy s ministricom Marlène Schiappa na naslovnici prodano je u tri sata, rekao je u ponedjeljak direktor Christophe Florentin.

Dodao je da se pristupilo tiskanju dodatnih 60.000 primjeraka.

Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30.000 primjeraka svakog broja Playboya.

Političarka je pozirala u odjeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, no časopis je ipak razgrabljen i to, kako se čini, zbog njezina vrckavog intervjua.

Schiappa je bila naveliko kritizirana u Francuskoj jer je pristala fotografirati se za Playboy. Novost da će upravo njezina fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vrijeme kada se francuska vlada suočava s bijesnim prosvjednicima protiv mirovinske reforme.

Ministrica socijalne ekonomije, Schiappa na fotografijama Playboya pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

Nekadašnja državna tajnica za ravnopravnost spolova (2017. do 2020.), Marlène Schiappa u intervju brani pravo žena "da budu upravo ono što žele biti", prenosi agencija AFP.

"Ako se žele odijevati kao redovnice i nikada ne susresti muškarce koje one žele, treba ih u tome podržati. Ali također i ako žele pozirati bez odjeće u časopisu", rekla je i usto otkrila daje "ponosna jer je pisala erotsku literaturu".

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: "Je li politika lascivna?", "Budi li osjećaj moći zadovoljstvo?" i "Smatrate li sebe zavodnicom?"

image
Stevens Tomas/abaca/Shutterstock Editorial/Profimedia/Stevens Tomas/abaca/shutterstock Editorial/profimedia

Ministrica zadužena za ravnopravnost spolova Isabelle Rome kritizirala je odluku svoje kolegice da intervju dade upravo Playboyu.

"Pitam se zašto je za promicanje ženskih prava odabrala časopis koji je kondenzat svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene-objekta", rekla je Rome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:32