NIJE OSTALA DUŽNA

‘Platite račun ovim idiotima‘: Kako je Meloni tijekom posjete Albaniji spasila obraze svojih sunarodnjaka

‘Nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može osramotiti naciju pristojnih ljudi‘, istaknuo je talijanski ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida

Giorgia Meloni

 Gints Ivuskans/Afp

Premijerka Giorgia Meloni, koja se ovog ljeta pridružila sve većem broju Talijana koji su proveli ljeto u Albaniji, pobrinula se da vlasnik lokalnog restorana ne ostane praznog džepa nakon što je skupina njezinih sunarodnjaka pobjegla ne plativši račun.

Meloni i njezina obitelj proveli su ovaj tjedan nekoliko dana u Albaniji kao gosti premijera Edija Rame, čija zemlja uživa u turističkom procvatu zahvaljujući bijelim pješčanim plažama i niskim cijenama u usporedbi s ostatkom Europe.

Kada su vijesti o Talijanima koji su izigrali vlasnika restorana u središnjem gradu Beratu obišle lokalne medije, Meloni je priskočila u pomoć, rekao je Rama za talijanski dnevnik La Stampa.

"Idite i platite račun ovim idiotima, molim vas", citirao je Rama riječi Meloni upućene talijanskom veleposlaniku u Albaniji.

Francesco Lollobrigida, talijanski ministar poljoprivrede i Meloniin šogor, također je bio u Albaniji i rekao da je to pitanje nacionalnog ponosa.

"Nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može osramotiti naciju pristojnih ljudi", istaknuo je Lollobrigida.

Rama je u TV intervjuu prošlog tjedna rekao kako Albanija očekuje da će ove godine primiti blizu 500.000 posjetitelja iz Italije. Brojni Talijani izbjegavali su domaća ljetovališta zbog visokih cijena i umjesto toga otputovali u balkansku zemlju gdje su smještaj i sadržaji na plaži jeftiniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 20:25