KRAJ JEDNE ERE

PLAYBOY ODUSTAJE OD AMERIČKOG TISKANOG IZDANJA Koronavirus zadao konačan udarac kultnom časopisu koji se borio s velikim financijskim problemima

 BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kultni magazin Playboy nakon gotovo sedam desetljeća odustaje od svog tiskanog izdanja u SAD-u zbog krize uzrokovane koronavirusom.

Playboy je već ranije bio u financijskim problemima, a pandemija virusa zadala je konačan udarac njegovu tiskanom izdanju, objavila je tvrtka na svom blogu.

Nadolazeće proljetno izdanje bit će posljednje na papiru za taj magazin koji je, osim po erotskim fotografijama, poznat i po svojim intervjuima, političkim tekstovima te fikciji.

Playboy godinama gubi prihode, a prodaja mu je desetkovana od zlatnog doba sedamdesetih, kad je prodavao milijune primjeraka.

- Prošli tjedan, kad je utjecaj pandemije koronavirusa na proizvodnju i dobavne lance postao sve jasni i jasniji, bili smo primorani ubrzati razgovor koji smo interno već vodili - stoji na blogu magazina objavljenom u srijedu.

- Odlučili smo da će naše izdanje na proljeće, koje na kioske stiže ovaj tjedan (a bit će dostupno i u digitalnom izdanju), biti naše posljednje tiskano izdanje ove godine u SAD-u.

Playboy će nastaviti s aktivnostima na internetu, kao i s tiskanim izdanjima u drugim državama.

Kraj jedne ere predstavljala je i smrt osnivača Hugha Hefnera koji je preminuo 2017. u 92. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:53