POTPORA UKRAJINSKOM NARODU

Plenković se sastao s ukrajinskim ministrom energetike: ‘Hrvatska nastavlja pomagati Ukrajini‘

Ministar Galuščenko sudjeluje na 4. ministarskom sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju

German Galuščenko

 Sergei Supinsky/Afp

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u srijedu s ministrom energetike Ukrajine Germanom Galuščenkom, a tom je prigodom istaknuto da Hrvatska nastavlja pomagati Ukrajini, priopćeno je iz Vlade.

"Tijekom sastanka dana je puna potpora ukrajinskom narodu u borbi za slobodu te je istaknuto da će Hrvatska nastaviti s političkom, ekonomskom, financijskom, humanitarnom i vojnom pomoći Ukrajini", navodi se u priopćenju.

Ujedno, izražena je spremnost za suradnju u području energetike, obnove ukrajinske energetske infrastrukture kao i osiguranja energetske sigurnosti Ukrajine u uvjetima ruske agresije, čemu je Hrvatska već dala doprinos u sklopu međunarodnih napora pomoći Ukrajini, zaključuje se u priopćenju.

Inače, ukrajinski ministar energetike Galuščenko sudjeluje na 4. ministarskom sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju (P-TECC).

P-TECC je multilateralna inicijativa na čijem čelu je američko Ministarstvo energetike. P-TECC obuhvaća 24 zemlje srednje i istočne Europe i komplementaran je Inicijativi triju mora s naglaskom na energetsku infrastrukturu, međusobnu povezanost i sigurnost.

Ovogodišnji sastanak P-TECC-a u Zagrebu započeo je danas poslovnim forumom, a sutra će se održati ministarski sastanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 05:56