VELIKA POTRAGA

PLIŠANA MAJMUNICA UŽIVALA U KRALJEVSKOM TRETMANU Kraljica Elizabeta vratila australskoj djevojčici izgubljenu igračku

 
Kraljica Elizabeta
 Russell Cheyne / REUTERS

Igračka majmuna koju je slučajno ispred Buckinghamske palače izgubila petogodišnja djevojčica iz Australije vraćena je vlasnici u njezinu domovinu i pritom je uživala kraljevski tretman te nije putovala sama već joj se na povratku pridružila igračka u obliku psa pasmine korgi.

Harriet, jedna od šest igračaka u obliku majmuna iz dječjeg vrtića Woodside u Adelaideu, putovala je na praznike u Europu s malenom Savannah Hart i njezinom obitelji.

Majka Katie prekasno je shvatila da Harriet nedostaje, a obitelj se morala vratiti kući u Australiju. Zaposlenici dječjeg vrtića stoga su se dali u potragu i napisali pismo kraljici Elizabeti lijepo je zamolivši da potraži voljenu igračku majmunicu. Pridodali su i fotografiju s Harrietinih putovanja diljem svijeta.

"Stavili smo mnogo fotografija koje svjedoče da je Harriet putovala diljem svijeta i sva su ih djeca potpisala pa smo ih poslali poštom", rekla je učiteljica Robyn Herringer.

I nije trebalo dugo čekati jer već idućeg tjedna Palača je odgovorila pismom u kojem je objasnila da se za Harriet dobro brinu što dokazuju i priložene fotografije Harriet snimljene u kraljičinoj rezidenciji.

Harriet se vratila kući u Australiju s novim prijateljem, plišanom igračkom korgija, darom kraljevske palače koja se zove, a kako bi drugačije i bilo - Rex (Kralj).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2022 12:43