NAKON RUŠENJA UPORIŠTA

POBJEGLE SU IZ RALJA ISIS-a, ALI STANJE UMA JE ISTO! Internetom se širi snimka džihadističkih nevjesta iz izbjegličkog kampa kako napadaju novinarke

 
 screenshot Youtube

Internetom je počela kružiti šokantna videosnimka koja pokazuje nemilosrdne džihadističke nevjeste koje su premještene u izbjeglički kamp nakon posljednjeg rušenja ISIS-ovih uporišta u Siriji. Na snimci se čuje kako te žene viču ISIS-ove slogane i obećaju odanost toj terorističkoj skupini.

Na kratkoj snimci se vide žene odjevene u crno od glave do pete, kako drže svoju malu djecu. To je navodno snimljeno tijekom njihovog prijevoza iz ISIS-ovog posljednjeg uporišta u Baghouzu prema izbjegličkom kampu.

Čuje se kako viču 'baqiya', što je dio ISIS-ovog slogana 'baqiya wa tatamaddad', što znači 'ostajemo i širimo se'. Pritom se čuje i kako vrijeđaju novinare i bacaju vodu na kamermane.

Mnoge od tih žena na snimci pokazuju kažiprstom prema nebu, što je gesta mnogih zagovornika ISIS-a koja znači odanost kalifatu.

Žene koje su bježale iz Baghouza prošlog su tjedna viđene kako bacaju vodu na novinare i napadaju žene novinarke jer nisu odjevene prema njihovoj interpretaciji Islama. Tako je jedna ISIS-ova žena uhvatila nepokrivenu kosu jedne novinarke i vikala na nju:

'Zar nisi čitala Kuran, zar se ne sramiš?'

Druga se žena obrušila na odijevanje jedne novinarke:

'Bog proklinje žene koje nalikuju muškarcima!'

'Islamska država je ovdje zauvijek!', uzvikivala je jedna od njih.

Mnoge od tih žena izjavile su da žele odgajati svoju djecu u ideologiji kalifata, čak i ako njegove teritorijalne cjelovitosti više nema.

'Mi smo otišli, no u budućnosti će biti novih osvajanja. Tražit ćemo osvetu, bit će krvi do koljena', rekla je jedna od ISIS-ovih žena, prenosi Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:40