NAKON RUŠENJA UPORIŠTA

POBJEGLE SU IZ RALJA ISIS-a, ALI STANJE UMA JE ISTO! Internetom se širi snimka džihadističkih nevjesta iz izbjegličkog kampa kako napadaju novinarke

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.03.2019. u 09:59

screenshot Youtube

 

Internetom je počela kružiti šokantna videosnimka koja pokazuje nemilosrdne džihadističke nevjeste koje su premještene u izbjeglički kamp nakon posljednjeg rušenja ISIS-ovih uporišta u Siriji. Na snimci se čuje kako te žene viču ISIS-ove slogane i obećaju odanost toj terorističkoj skupini.

Na kratkoj snimci se vide žene odjevene u crno od glave do pete, kako drže svoju malu djecu. To je navodno snimljeno tijekom njihovog prijevoza iz ISIS-ovog posljednjeg uporišta u Baghouzu prema izbjegličkom kampu.

Čuje se kako viču 'baqiya', što je dio ISIS-ovog slogana 'baqiya wa tatamaddad', što znači 'ostajemo i širimo se'. Pritom se čuje i kako vrijeđaju novinare i bacaju vodu na kamermane.

 

Mnoge od tih žena na snimci pokazuju kažiprstom prema nebu, što je gesta mnogih zagovornika ISIS-a koja znači odanost kalifatu.

Žene koje su bježale iz Baghouza prošlog su tjedna viđene kako bacaju vodu na novinare i napadaju žene novinarke jer nisu odjevene prema njihovoj interpretaciji Islama. Tako je jedna ISIS-ova žena uhvatila nepokrivenu kosu jedne novinarke i vikala na nju:

'Zar nisi čitala Kuran, zar se ne sramiš?'

Druga se žena obrušila na odijevanje jedne novinarke:

'Bog proklinje žene koje nalikuju muškarcima!'

'Islamska država je ovdje zauvijek!', uzvikivala je jedna od njih.

Mnoge od tih žena izjavile su da žele odgajati svoju djecu u ideologiji kalifata, čak i ako njegove teritorijalne cjelovitosti više nema.

'Mi smo otišli, no u budućnosti će biti novih osvajanja. Tražit ćemo osvetu, bit će krvi do koljena', rekla je jedna od ISIS-ovih žena, prenosi Daily mail.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo