NA METI VICMAHERA

POBJESNIO ZBOG FOTKE Hollande pokušao zaustaviti internet, ali svi su ga vidjeli u ovakvom izdanju

 Instagram

Već je poznato da se Francois Hollande uspio prometnuti u najnepopularnijeg predsjednika Francuske ikada, a njegovom je javnom imidžu ovih dana zadan novi udarac nakon što se za službenog posjeta Kazahstanu fotografirao u tamošnjoj narodnoj nošnji, koju je od svog domaćina Nursultana Nazarbajeva dobio na poklon.

Čim je slika Hollandea u tradicionalnom odijelu i sa šubarom na glavi osvanula na službenom Instagram profilu kazahstanskog šefa države, društvene su se mreže zapalile i uslijedio je val posprdnih komentara na Hollandeov račun.

S jedne su ga strane iz nekog razloga nazivali komunjarom, s druge ga uspoređivali s Boratom, a pojavio se i niz posprdnih fotomontaža. U svakom slučaju, Elizejska je palača još u petak tražila od Nazarbajeva da spornu sliku izbriše, što je ovaj i učinio, ali to nije uspjelo zaustaviti cunami kritika.

Foto: Twitter

Ovo nije prvi put da se Hollande našao u foto nezgodi. Dapače, u proteklih godinu i pol pojavio se čitav niz slika koje su dočekivane s podsmjehom, a jedna fotogalerija je razorila njegovu vezu s Valerie Trierweiler. Objavio ju je jedan časopis, a riječ je o prizorima Hollandea na mopedu kako kriomice posjećuje svoju ljubavnicu Julie Gayet, s kojom prema nekim informacijama uskoro planira uploviti u bračnu luku.

Svojedobno je internetom kolala i galerija većeg broja stranih državnika kojima je Hollande pružao ruku, ali oni mu nisu uzvraćali.

Najnovija slika nastala je u petak ujutro, a njezin je autor službeni fotograf kazahstanskog predsjednika. Tamošnji su dužnosnici prije Hollandeovog službenog posjeta od Elizejske palače zatražili predsjednikove mjere kako bi samo za njega mogli izraditi tradicionalnu kazačku nošnju, što je uobičajeni dar koji Nazarbajev daje svojim kolegama kada ga posjećuju prvi put.

Iz Pariza su poslali mjere, ali i zahtjev da Hollandea nipošto ne fotografiraju u nošnji. Ipak, službeni se fotograf o taj zahtjev oglušio, a sve ostalo je povijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:39