KOMPANIJE POD ISTRAGOM

POČELA UHIĆENJA TALIJANSKE GRAĐEVINSKE MAFIJE Neki od njih radili i na obnovi Stingove vile u Toskani

Dvogodišnja istraga pokazala je da su dvije tvrtke utajile više od tri milijuna eura poreza zahvaljujući fiktivnim fakturama povezanih tvrtki.

Talijanska policija uhitila je šest osoba u sklopu istrage građevinskih tvrtki povezanih s napuljskom mafijom, koje su, među ostalim, radile i na obnovi Stingove vile u Toscani.

Kompanije povezane s Camorrom – GGF i PDP Construction - uspjele su dobiti vrijedne građevinske radove na natječajima nudeći cijenu nižu od konkurencije zahvaljujući korištenju mreže povezanih tvrki kroz koje su izdavanjem lažnmih računa povećavali troškve i tako snižavali porezne obveze, a policija je zaplijenila ukupno 11 milijuna eura vrijedne imovine.

Kompanije pod istragom radile su i na obnovi Stingovog posjeda iz 16. stoljeća u blizini Firence, ali i na obnovi glasovite firentinske galerije Uffici. Međutim, za sada nema indicija da su klijenti tvrtki bili svjesni nepravilnosti.

Dvogodišnja istraga pokazala je da su dvije tvrtke utajile više od tri milijuna eura poreza zahvaljujući fiktivnim fakturama povezanih tvrtki. Tvrke, za koje se tvrdi da su povezane s osobama iz jednog 'dobro poznatog' klana napuljske Camorre, uspjele su zahvaljujući utaji tome nuditi cijene niže nego poštena konkurencija, a uspjele su pribaviti i takozvani 'antimafia' certifikat, kojim talijanska gospodarska komora, na temelju podataka tužiteljstva, idaje potvrdu kako određena tvrtka nije pod istragom za organizirani kriminal. Bez tog certifikata ne bi mogli sudjelovati na natječajima.

Inače, Stingova vila Il Palagio, koja funkcionira i kao poljoprivredno imanje koje proizvodi organsko vino, med i maslinovo ulje, od sredine prošle godine može se iznajmiti za proslave poput vjenčanja ili rođendana za do 400 uzvanika, po cijeni od 7000 eura naviše, a gostinjske kuće mogu se iznajmiti za 4000 eura tjedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:39