PFIZEROVO CJEPIVO

Počelo cijepljenje u Srbiji, Brnabić i Kisić prve ‘zasukale rukave‘: ‘Svjetlo na kraju tunela‘

Poslije premijerke cjepivo su primili dr. Darija Kisić Tepavčević, ministrica u Vladi Srbije i član Kriznog stožera dr. Predrag Kon.
Ana Brnabić i Darija Kisić Tepavčević
 Youtube

Premijerka Ana Brnabić prva je osoba u Srbiji koja je primila cjepivo protiv koronavirusa.

Nakon uzimanja anamneze i popunjavanja formulara, mjerenja temperature, premijerka je dobila svoju prvu dozu Pfizerova cjepiva u Institutu za virologiju "Torlak", javljaju srbijanski mediji.

Nakon nje na "vruću stolicu" sjela je i članica Kriznog stožera dr. Darija Kisić Tepavčević, ministrica u Vladi Srbije. Uslijedilo je potom i cijepljenje člana Kriznog stožera dr. Predraga Kona.

U Srbiju je dostavljeno 4.875 doza cjepiva tvrtke Pfizer, a najavljeno je da će prvo biti cijepljeni građani u gerontološkim centrima u Beogradu i Novom Sadu.

Tijekom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Kisić Tepavčević je rekla da je ponosna što je Srbija uspjela nabaviti cjepivo među prvima u svijetu, "kao što smo pričali da nam je namjera".

"Cjepivo u našoj zemlji, to je velika vijest. To je nešto što može biti svjetlo na kraju tunela u epidemiji", istaknula je. Početak cjepljenja u domovima za starije i nemoćne u Beogradu i Novom Sadu trebalo bi početi danas, a u Nišu sutra.

Naglasila je da su liječnici prošli obuku i da su spremni cijepiti građane cjepivom koje se, kako je navela, pokazalo sigurnim i ne izaziva teške negativne nuspojave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:06