KRIVAC ZA SMRT 130 OSOBA

POČELO SUĐENJE JEDNOM OD NAJOPASNIJIH TERORISTA NA SVIJETU Jedini preostali džihadist iz grupe koja je izvela masakr u Parizu prevezen u Belgiju

Salah Abdeslam na sudu
 Emmanuel Dunand/Pool / REUTERS

Salah Abdeslam, jedini živući pripadnik džihadista koji su napali Pariz 13. studenoga 2015. napustio je tijekom noći francuski zatvor kako bi bio premješten u Belgiju gdje mu se sudi u ponedjeljak, rečeno je iz izvora bliskog tom predmetu.

"Više nije u Fleury-Merogisu", zatvoru u južnom pariškom predgrađu, kazao je taj izvor ne navodeći trenutak odlaska niti putanju vozila prema Belgiji.

Konvoj s vozilima francuske elitne žandarmerije napustio je zatvor između 3.30 i 4 sata, utvrdili su novinari France pressea, ali nije bilo moguće identificirati putnike.

Salah Abdeslam prvi put će se pojaviti u javnosti u ponedjeljak u Bruxellesu zbog navodnog sudjelovanja u pucnjavi s policajcima u ožujku 2016. u belgijskom glavnom gradu.

Taj proces samo je prethodnica onom u Francuskoj za napade u kojima je poginulo 130 osoba.

No, vrlo je iščekivan kako bi se vidjelo hoće li sitni prijestupnik koji se pretvorio u "državnog neprijatelja broj jedan" napokon progovoriti, nakon šutnje spram francuskih istražitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 12:24