ZLOGLASNI ARKANOVCI

POČELO SUĐENJE ZEMUNSKOM KLANU 'Leš su samljeli u mlinu, komade su bacili u WC, a kosti ispilili i bacili u rijeku'

 Blic

MADRID - Četvorici bivših članova srpske paravojne skupine "Tigrovi", među kojima Vladimir Milisavljević osuđen za smrt predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića, sudi se od ponedjeljka u Španjolskoj za brutalno ubojstvo jednog sunarodnjaka 2009. godine.

Četvorica muškaraca, Vladimir Milisavljević, Luka Bojović, Vladimir Mijanović i Siniša Petrić i njihova žrtva Milan Jurišić svi su bili članovi "Zemunskog klana", srpske mafijaške organizacije koju su osnovali bivši članovi paravojne skupine Arkanovih Tigrova, prema optužnici državnog odvjetništva u Madridu.

Luku Bojovića, kojeg smatraju jedinim od šefova Zemunskog klana, madridsko državno odvjetništvo optužilo je da je u ožujku 2009. čekićem u jednom stanu u Madridu ubio Milana Jurišića. Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić, koji je u zatvoru u Srbiji a čije izručenje Španjolska nije uspjela postići, kasnije su raskomadali tijelo i stavili ga u hladnjak.

"Sljedeći su dan samljeli dijelove tijela u električnom mlinu koji se raspao od metka u tijelu. Samljevene dijelove bacili su u zahode, a kosti su ispilili i bacili ih u rijeku Manzanares.

Interpol je upozorio španjolsku policiju na njihovu nazočnost u zemlji i ona je u veljači 2012. uhitila Milisavljevića, Bojovića, Mijanovića i još jednog bivšeg pripadnika Arkanovih Tigrova Sinišu Petrića u Valenciji.

Tijekom pretraživanja pronađeno je desetak komada oružja, streljivo i podaci o Jurišićevu ubojstvu, navelo je državno odvjetništvo.

Bojović je optužen za ubojstvo i može mu biti određena kazna od 41 godine zatvora, dok Milisavljević, optužen kao suučesnik može biti osuđen na 21 godinu zatvora. Preostala dvojica mogla bi biti osuđena na između 5 i 17 godina zatvora. Svi su optuženi za pripadnost zločinačkoj organizaciji i utaju oružja.

Proces će trajati do četvrtka u San Fernandu de Henares, blizu Madrida.

Španjolsko pravosuđe je u siječnju 2013. dopustilo izručenje Srbiji Milisavljevića, osuđenog 2007. na 35 godina za ubojstvo Zorana Đinđića, uz uvjet da prije odsluži kazne u Španjolskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 01:20