PADAJU GRANATE

POČEO JE VELIKI OBRAČUN Izraelska vojska pokrenula kopnenu invaziju Gaze

Israeli soldiers flash the "V" for victory sign from an armoured personnel carrier (APC) as they deploy near Israel's border with the Gaza Strip on July 17, 2014. Fighting between Israel and Hamas resumed in deadly earnest today, after a brief humanitarian ceasefire allowed Gaza residents to restock and hunker down, and as efforts towards a lasting truce intensified. AFP PHOTO / JACK GUEZ
 JACK GUEZ

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze, stoji u priopćenju iz njegova kabineta.

- Premijer i ministar obrane izdali su naređenje izraelskoj vojsci da noćas započnu kopnenu operaciju kako bi se uništili tuneli iz Pojasa Gaze prema Izraelu kojima se koriste teroristi, navodi se.

Reuters javlja da su svjedoci i stanovnici Gaze izvijestili da se čuje teška artiljerija i granatiranje duž Pojasa Gaze.

Izraelci su danas ustvrdili da su spriječili veliki teroristički napad kojeg su palestinski militanti jutros planirali izvesti u malenom izraelskom selu u blizini granice s Gazom.

Skupina od 13 militanata pretrpjela je izravni zračni napad svega par sekundi nakon što su se spustili u improvizirani tunel kojim su trebali prijeći na izraelski teritorij u selo Sufa.

Akcija se dogodila svega nekoliko sati uoči petosatnog primirja na kojeg su pristali i Izraelci i Hamas.

Izraelski vojnici i palestinski militanti nastavili su s neprijateljskom pucnjavom nakon privremenog, petosatnog primirja koje je nastupilo iz humanitarnih razloga.

Civili u Pojasu Gaze konačno su mogli odahnuti 10 dana nakon početka sukoba jer su i Izrael i Hamas pristali na UN-ov prijedlog o humanitarnom primirju.

Više od 220 Palestinaca je poginulo od početka sukoba, te jedan izraelski državljanin.

JACK GUEZ
An Israeli Merkava tank rolls near Israel's border with the Gaza Strip on July 17, 2014. Fighting between Israel and Hamas resumed in deadly earnest today, after a brief humanitarian ceasefire allowed Gaza residents to restock and hunker down, and as efforts towards a lasting truce intensified. AFP PHOTO / JACK GUEZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:51