TRAŽI SE OSTAVKA

Početak kraja? Moskovski mediji: ‘Zatvorio se u svoju palaču u Sočiju, ne želi ni s kim pričati‘

U ponedjeljak stiže i informacija da je 19 lokalnih dužnosnika iz Moskve i Sankt Peterburga od Putina zatražilo da podnese ostavku

Putin Soči

 Profimedia/

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ne želi se sastati s vodećim ljudima Ministarstva obrane Rusije i predstavnicima obrambenih tvrtki, izvijestio je u ponedjeljak The Moscow Times.

Putin je sastanke s vodstvom Ministarstva obrane koji su se trebali održati u državnoj rezidenciji u Sočiju otkazao nakon što je ukrajinska vojska sredinom prošlog tjedna na sjeveroistoku zemlje kod Harkiva iznenada napala i porazila ruske trupe.

Ukrajina je krajem prošlog tjedna izvijestila kako je od Rusa oslobodila više od 30 mjesta u Harkivskoj oblasti, a Rusija je povlačenje više tisuća svojih vojnika s tog područja okarakterizirala kao planirano.

Putin se takav razvoj događaja nije dopao te je odgodio sastanke s vodećim ljudima Ministarstva obrane i predstavnicima obrambenih tvrtki.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su ti sastanci "pomjeraju udesno".

- Kako se specijalna vojna operacija razvija, stječu se određena iskustva o kojima se mora raspraviti - rekao je Peskov te dodao da su ti sastanci nužni. Glasnogovornik Kremlja, međutim, nije rekao kada će se oni održati.

The Moscow Times je u ponedjeljak donio i informaciju da je 19 lokalnih dužnosnika iz Moskve i Sankt Peterburga o Putina zatražilo da podnese ostavku.

Spomenuti su dužnosnici u ponedjeljak u otvorenom pismu ustvrdili da bi ruski predsjednik ostavku trebao dati zbog sumnji da su nadolazeći lokalni i regionalni izbori namješteni te spomenutog poraza ruske vojske kod Harkiva.

- Potezi predsjednik Putin ugrožavaju budućnost Rusije i njezinih građana - stoji u peticiji koju je na društvenoj mreži Twitter objavila dužnosnica iz Sankt Peterburga Ksenija Torstrem.

Torstrem je u ponedjeljak rekla da su peticiju nakon toga potpisale još 84 osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2023 01:51