POKOLJ U SINAGOGI

Počinitelj najgoreg antisemitskog napada u povijesti SAD-a osuđen na smrtnu kaznu

Naoružani muškarac koji je upao u sinagogu u Pittsburghu i ubio 11 vjernika bit će osuđen na smrt

Pittsburgh, ubojstvo u sinagogi

 Jeff Swensen/Getty Images/Profimedia/Jeff Swensen/getty Images/profimedia

Naoružani muškarac koji je upao u sinagogu u srcu židovske zajednice u Pittsburghu i ubio 11 vjernika bit će osuđen na smrt zbog počinjenja najsmrtonosnijeg antisemitskog napada u povijesti SAD-a, prenosi AP.

Robert Bowers je izražavao mržnju prema Židovima i širio svoja uvjerenja o nadmoći bijele rase na internetu prije nego što je metodično isplanirao i izveo masakr 2018. u sinagogi Drvo života, gdje su se okupili na subotnjem bogoslužju. Bowers, vozač kamiona iz predgrađa Baldwina, također je ranio dva vjernika i pet policajaca.

Ista porota koja je osudila 50-godišnjeg Bowersa po 63 kaznene točke, preporučila je u srijedu da ga se kazni smrću za napad čiji učinci nastavljaju odjekivati ​​gotovo pet godina kasnije. Sudac će kasnije službeno izreći kaznu.

Presuda je donesena nakon dugotrajnog suđenja u kojem su porotnici do jezivih detalja čuli kako je Bowers barem dva putagazio preko krvavih tijela svojih žrtava tražeći još ljudi koje bi mogao ustrijeliti, a predao se tek kad mu je ponestalo streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:06