NEODGOVORNO PONAŠANJE

POD ISTRAGOM ORGANIZATORI KORONA-PARTYJA KOJI SU GA POKUŠALI ZATAŠKATI Vlasnik kafića čiji je konobar proširio Covid-19 po Europi na udaru zakona

 Profimedia

Jedan kafić u popularnom austrijskom skijalištu pod istragom je zbog sumnji da su zataškali slučaj koronavirusa.

Riječ je o kafiću koji se nalazi u resortu Ischgl u pokrajini Tirol, a navodno je sve započeo zaposlenik koji se loše počeo osjećati još u veljači. Upravo taj resort smatra se jednim od početnih točki s kojih se virus proširio po Europi jer se vjeruje da je povezan sa stotinama slučajeva širenja zaraze u Austriji, Njemačkoj i Skandinaviji. Naime, unatoč činjenici da im je zaposlenik imao simptome koronavirusa, kafić to nije prijavio već je nastavio raditi još nekoliko tjedana, piše BBC.

Stanje u Austriji trenutno nije nimalo ohrabrujuće, u ponedjeljak je objavljeno da ta zemlja ima 3611 zaraženih osoba, što je dnevni porast od čak 19 posto.

Resort Ischgl nalazi se u malenom alpskom gradiću s ne više od 1500 stanovnika, a poznat je po noćnom životu i glazbenim događanjima koje se odvijaju nakon skijaške sezone. Iako još nije službeno potvrđeno da je radnik imao koronavirus, izvješća pokazuju kako su se brojni posjetitelji resorta iz Austrije, Njemačke, Danske, Norveške te Islanda počeli osjećati loše nakon posjeta kafiću, a mnogima je potvrđen koronavirus.

Gradonačelnik Ischgla Wiener Kurz izjavio je da je zatvaranje resorta za grad ekonomska katastrofa, ali i da su sve mjere poduzeli na vrijeme.

U isto vrijeme austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober najavljuje novu fazu borbe protiv zaraze.

- Broj testova na koronavirus raste i nastavit će dramatično rasti idućih dva do tri tjedna - rekao je u izjavi u kojoj je najavio i češće kontrole zdravstvenih ustanova, navodi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:47