POLICIJA U LOVU

POD PRIJETNJOM ORUŽJEM U ljetovalištu na Filipinima militantna muslimanska skupina otela tri strana turista i jednu Filipinku

 AFP

MANILA - Dva kanadska turista John Ridsel i Robert Hall, norveški menadžer turističkog kompleksa Kjartan Sekkingstad i jedna Filipinka oteti su na otoku Samalu na jugu Filipina, priopćila je u utorak vojska.

Vojska navodi da su četiri osobe otete pod prijetnjom oružjem u ponedjeljak navečer u ljetovalištu Oceanview.

Ovaj posljednji napad, koji je došao kao podsjetnik na krhku sigurnost na jugu zemlje unatoč nedavnim mirovnim inicijativama s islamističkim pobunjenicima, iznenadio je vojsku i policiju.

"Otete su četiri osobe, ali ne znamo koja je skupina odgovorna za taj napad", rekao je novinarima predstavnik filipinske vojske Alberto Caber. Dodao je da je u vrijeme napada u turističkom kompleksu bilo tridesetak stranih turista.

Otmičari su pobjegli brodom, javlja BBC, a oteti su bili ciljane mete. Oko otoka je postavljena blokada kako bi se otmičari spriječili da dođu do drugog otoka na jugozapadu koji je poznat kao utočište militanata.

Od 1990-ih na jugu FIlipina događaju se povremene otmice od strane militantnih muslimanskih skupina koje taoce potom puštaju u zamjenu za otkupninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:37