DOBRO DJELO

PODUZETNIK OSTVARUJE ŽELJE Darovao avionske karte onima koji nisu u mogućnosti vratiti se kući za blagdane

Shankman je odlučio pomoći šestero ljudi, no kada se vijest o tome proširila ovoj dobrotvornoj akciji pridružila se i aviokompanija JetBlue

Poduzetnik Peter Shankman iz New Yorka odlučio je drugu godinu zaredom ispunjavati Božićne želje - darujući 'kilometre' onima koji nisu u mogućnosti vratiti se kući za blagdane, odnosno onima koji nemaju novaca za avionsku kartu.

Shankman je odlučio pomoći šestero ljudi, no kada se vijest o tome proširila ovoj dobrotvornoj akciji pridružila se i aviokompanija JetBlue koja je donirala još 10 karata, a još četvorica su ponudila pomoć pa je naposlijetku čak 25 ljudi ostvarilo svoju želju.

- Dirnuo nas je njegov čin. Mislim da treba poticati druge da čine dobre stvari - kazao je Morgan Johnston iz JetBluea.

Od 29-godišnjaka oboljelog od raka, siromašnog studenta do obitelji koja ima bolesnu rođakinju i marinca koji želi zaprositi svoju djevojku - svi oni dobili su avionsku kartu za željeno odredište.

Svoju ponudu 41-godišnjak je objavio 2. prosinca na Twitteru, a oni željni avionske karte morali su napisati zašto baš oni zaslužuju kartu. Twitter su preplavile tužne priče razdvojenih obitelji, a ubrzo je odabrano 25 sretnika.

- Često putujem. Ove godine sam letio za Srednji Istok, Aziju, i nekoliko puta u Europu, a letove u Americi niti ne brojim. Jako sam sretan što što živim ovakav život i što mogu drugima pomoći - kazao je Shankman koji je prošle godine avionske karte darovao u ruke četvero ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:09