DIVLJAO U AVIONU

Poduzetnik tukao posadu, terorizirao putnike, htio izaći van ‘vidjeti prijatelja‘: ‘Znate li vi tko sam ja?!‘

Putnik koji redovito putuje zrakoplovom zbog posla, uzeo je tri tablete za spavanje s tri čaše vina i dvije putne boce Baileysa

Zrakoplov British Airwaysa/Ilustracija

 Marc Fernandes

Kako se moglo čuti na sudskom ročištu u ponedjeljak, moćni poslovni čovjek William Clegg bacao je čokoladice na usnule putnike i pokušao glavom udariti stjuardese British Airwaysa (BA) tijekom bizarnog pijanog divljanja po zrakoplovu usred leta.

Poduzetnik iz Notting Hilla,u zapadnom Londonu, optužen je za napad na pet osoba tijekom leta iz San Josea u Kaliforniji za londonsku zračnu luku Heathrow 25. kolovoza 2019. godine.

Clegg, koji je putovao poslovnom klasom, također je tijekom incidenta rekao kabinskom osoblju da želi "ići van i vidjeti svog prijatelja" dok je zrakoplov bio na visini od 11.500 metara, rečeno je porotnicima, prenosi The Telegraph.

Rečeno je kako je 33-godišnjak, koji redovito putuje zrakoplovom zbog posla, uzeo tri tablete za spavanje s tri čaše vina i dvije putne boce Baileysa.

Kabinsko osoblje bilo je prisiljeno obuzdati ga nakon što je pokušao navući svoju majicu preko glave stjuardese, prije nego što je drugog člana osoblja povukao na pod.

Clegg, pak, poriče pet optužbi za napad premlaćivanjem.

Tužitelj: Patio od epilepsije i nesanice

Tužitelj Paul Edwards rekao je da je Clegg patio od epilepsije i nesanice te da je imao "vrlo važan posao koji je uključivao putovanja u različite zemlje u kratkom vremenskom razdoblju".

"Gospodin Clegg je tijekom leta uzeo dvije tablete zolpidema i jednu tabletu zopiklona. Također je popio tri čaše vina i dvije boce Baileysa", rekao je Edwards.

To je, kaže, dovelo do toga da se ponaša bizarno te je hodao gore-dolje po poslovnoj klasi.

"Otišao je u kuhinjski dio te počeo gađati čokoladicama putnike koji su u to vrijeme spavali. Rekao je da želi izaći van kako bi vidio svog prijatelja, a stjuardesa mu je rekla da se nalaze na visini od 11 kilometara".

Kada se suočio sa stjuardesom Amy Stewart, Clegg je odgovorio tako što je podignuo svoju majicu i pokušao joj je navući preko glave.

"U letu je također koristio električnu cigaretu", rekao je Edwards.

Kabinsko osoblje odlučilo ga je odvesti u stražnji dio zrakoplova kako bi ga tamo pokušali obuzdati. No, Clegg je zgrabio za ruku pratioca Jamieja Marsha i bacio ga na pod.

'Ne znate tko sam ja'

Potom su ga ipak uspjeli odvesti u stražnji dio zrakoplova gdje je, kako je rekao tužitelj, pokušao tri puta udariti stjuardesu Amy Stewart glavom.

Dok je bio sputan u stražnjem dijelu zrakoplova, Clegg je navodno vikao: "Ovo je šala, vi ne znate tko sam ja, što vi mislite tko ste vi da mi to radite?!".

Edwards je naveo da su članovi posade Cieran Robert Smith i Franz Hartmann također bili napadnuti dok su obuzdavali Clegga, koji je Smitha udario u sljepoočnicu, a Hartmanna udario nogom.

Rekao je da je pomahnitali poslodavac udario Smitha u sljepoočnicu i šutnuo gospodina Hartmanna.

Carlie Titchner, koja je također sudjelovala u obuzdavanju Clegga, ne sjeća se da ju je napao, no nakon svega je otkrila da ima modrice na ruci.

Tijekom suđenja, koje se nastavlja, tužitelj Edwards je rekao kako je glavno pitanje li optuženik bio nepromišljen kada je uzeo tablete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:57