RATNI ZLOČINAC

POGINUO VOĐA ZLOGLASNIH ŠKORPIONA Izašao iz zatvora pa stradao sa sinom i suprugom

Slobodan Medić je zbog ratnih zločina nad Bošnjacima u Srebrenici osuđen na 20 godina zatvora

Zapovjednik zloglasne srpske paravojne jedinice Škorpioni Slobodan Medić, koji je osuđen za ratne zločine u Srebrenici, poginuo je zajedno sa sinom i suprugom u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć kod Sremske Mitrovice, piše radiosarajevo.ba.

Prema pisanju beogradskih medija, dva su se automobila sudarila jučer oko 17 sati na lokalnom putu Sremska Mitrovica - Veliki Radinci, a poginule tri osobe i da je jedna teško ozlijeđena.

Na vozilo u kojem se nalazio Medić s obitelji naletio je Renault Laguna kojim je upravljao navodno mladić (28) u alkoholiziranom stanju. Do nesreće je došlo jer je Renault prešao u drugu traku, a vozilo obitelji Medić se prevrnulo te su svo troje stradali na licu mjesta.

Policija je utvrdila da je vozač Renaulta odgovoran za tešku prometnu nesreću jer je imao 1,90 promila alkohola u krvi. On je lakše povrijeđen te je uhićen.

Medić je zbog ratnih zločina nad Bošnjacima u Srebrenici osuđen na 20 godina zatvora, a tijekom nesreće je bio na slobodnom vikendu.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je 2007. godine donijelo presudu prema kojoj je komandanta jedinice 'Škorpioni' te pripadnika te jedinice Berislava Medića, osudilo za zločine nad šestoricom bošnjačkih civila u srpnju 1995. godine.

Medić je uhićen 2005. godine u Šidu (Srbija), nakon što je snimka ubojstava srebreničkih Bošnjaka prikazana u Haagu tijekom suđenja Slobodanu Miloševiću.

UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:01