RASKRINKANI!

Pogledajte jednu od najvećih sramota ruske državne TV: ‘Istina je, ovo nije snimljeno u Ukrajini‘

TV postaja je ubrzo uklonila snimku, a ravnateljica Nadežda Kolobajeva napisala je na Facebooku kako snimka nije nastala u Ukrajini

Ruska lutka

 Rossiya 24

Nevjerojatni su i apsurdni razmjeri ratne propagande kojima se služe Rusi. Tako su, kako javlja britanski BBC na jednom od televizijskih postaja objavili snimku na kojoj se vidi lutka, tvrdeći da se radi o kulisi kojom će se Ukrajinci poslužiti kako bi dokazali nepostojeće ratne zločine.

No, ispostavilo se da je riječ o isječku iz televizijske serije koja je snimana u okolici Sankt Petersburga.

Snimku je objavila državna televizija Rossiya 24 uz komentar kako se "očigledno radi o pokušaju prikazivanja lutke kao mrtvog tijela u Ukrajini". Reporter je pritom "pojasnio" kako Ukrajinci učestalo koriste lutke kako bi prikazali lažne leševe, dodavši da se takve snimke šire putem društvene mreže Telegram, no nije naveo bilo kakve dokaze.

TV postaja je ubrzo uklonila snimku, a ravnateljica Nadežda Kolobajeva napisala je na Facebooku kako snimka nije nastala u Ukrajini već je snimljena 20. ožujka u Vsevoložku.

Dodala je kako su dvije osobe koje se vide na snimci kako nose lutku koordinator statista i njegov asistent, a otkrila je i da se lutka zove Albertik.

Rossiya 24 zasad se nije službeno oglasila o slučaju, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2022 07:15