DRAMATIČAN LET

Pogledajte kako izgleda kada turbulencija rasturi cijelu kabinu aviona: ‘Ozlijeđeno je 10 osoba‘

U esktremnoj turbulenciji na letu iz Angole u Portugal ozlijeđeno je 10 osoba, a snimka pokazuje kakav je kaos nastao u kabini aviona

Posljedice turbulencija na letu TAAG Angola Airlinesa

 Screenshot/Twitter

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja pokazuje posljedice ekstremne turbulencije koja je pogodila putnike i posadu zrakoplova na letu iz Luande u Angoli za portugalsku prijestolnicu Lisabon u četvrtak, u kojoj je ozlijeđeno 10 osoba.

Osim samog podatka o tolikom broju ozlijeđenih, snimka također prikazuje koliko je dramatičan bio dio leta zrakoplova angolskog državnog zračnog prijevoznika TAAG Angola Airlines. Po podu zrakoplova i među putnicima razbacani su bili obroci, čaše, boce, pladnjevi i druge stvari koje su poletjele kada je zrakoplov ušao u područje nestabilnih zračnih strujanja.

Mrlje od hrane i pića mogu se vidjeti po cijeloj kabini, čak i na stropu, a tu su i napuknute te izbušene stropne ploče. Jedan komad stropa čak je izvaljen iz ležišta.

Mediji u Portugalu izvijestili su da su među ozlijeđenim osobama i dva člana posade, kako prenosi Daily Mail. Osam putnika je zatražilo liječničku pomoć.

image

Posljedice turbulencija na letu TAAG Angola Airlinesa

Screenshot/Twitter

Zračni prijevoznik priopćio je da su ‘nepovoljni atmosferski uvjeti‘ uzrokovali turbulencije koje su navodno nastale dok je zrakoplov letio iznad Demokratske Republike Kongo.

TAAG je u priopćenju naveo da su vozilo hitne pomoći i medicinski tim poslani u lisabonsku zračnu luku, gdje je zrakoplov sletio sedam sati i 18 minuta nakon polijetanja.

Portugalski mediji izvijestili su da su mnogi putnici nakon slijetanja pokazivali simptome tjeskobe.

image

Posljedice turbulencija na letu TAAG Angola Airlinesa

Screenshot/Twitter

Europska unija zabranila je zrakoplovima TAAG ulazak u europski zračni prostor u srpnju 2007. zbog sigurnosnih razloga. Zabrana je u potpunosti ukinuta u travnju 2019. godine, nakon brojnih povremenih popuštanja ograničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:20