ORDEN ZA ZLOČINCA

Pogledajte kako je Vučića iznerviralo pitanje o odlikovanju Šešelja: ‘Pa vi to radite svaki dan!‘

‘Pa, vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, o njima pravite filmove, a na to ni malo niste osjetljivi‘, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Predsjednik Srbije nije baš najbolje reagirao na pitanje hrvatske novinarke o odlikovanju koje je Srpska pravoslavna crkva dodijelila osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, piše Nova.rs.

Nakon sastanka u okviru Summita ‘Brdo-Brijuni‘, Aleksandar Vučić se obratio medijima kad ga je novinarka pitala hoće li na odnose Srbije i Hrvatske utjecati to što je Srpska pravoslavna crkva dodijelila orden osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

‘Od koga je odlikovan? Od jedne eparhije. Pa, vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, o njima pravite filmove, a na to ni malo niste osjetljivi‘, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinarke da je Šešelj osuđeni ratni zločinac, Vučić je odgovorio:

‘A da… Ovim vašima su okrenuli tu presudu na tri prema dva. Kad ih prvo osude, pa ih onda vrate, pa su onda postali junaci zbog tri prema dva presude. To pitajte nadležne eparhije SPC. Nisam ni pop, ni vladika, ni patrijarh, niti bilo šta drugo i ne pada mi na pamet ni da budem. A kod nas je Crkva vrlo neovisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi se sekularnošću naše države veoma ponosimo‘, rekao je Vučić.

Na inzistiranje novinarke da ipak iznese svoje mišljenje, Vučić je rekao da je upravo to i učinio.

‘Ne znam što bih vam rekao… To je moje sve što vam imam reći. Svatko od njih ima pravo da kao slobodni ljudi donose odluke, a u to država nije upletana. Da vam kažem, ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da vam na sva pitanja odgovorim. Ja uživam u tome i jedva čekam da dođem da položim taj cvijet i da vam odgovori na ta pitanja‘, rekao je on.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:34