POSLJEDICE SANKCIJA

Pogledajte kakve je manevre morao izvoditi bjeloruski pilot kad je shvatio da su svi putevi blokirani

Francuski ministar prometa rekao je da je Francuska suspendirala letove bjeloruskog državnog prijevoznika u svom zračnom prostoru
 Twitter/Flightradar24

Bjeloruski putnički zrakoplov na letu iz Minska u Barcelonu okrenuo se u srijedu, pokazuju podaci Flightradara24 nakon što ga je Poljska obavijestila da možda neće moći ući u francuski zračni prostor.

Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU nakon što je prisilno prizemljen Ryanairov avion u Minsku i uhićen oporbeni novinar.

Let 2869 bjeloruskog državnog prijevoznika Belavije iz Minska trebao je sletjeti u Barcelonu u srijedu poslijepodne.

"Taj pilot je od nas primio informaciju da je francuski zračni prostor blokiran (...) i da možda ima problem s ulaskom", rekao je glasnogovornik Poljske agencije za zračni promet (PANSA) Pawel Lukasiewicz.

Belavia je odbila komentirati slučaj.

Francuski ministar prometa Jean-Baptiste Djebbari rekao je u ponedjeljak da je Francuska suspendirala letove Belavije u svom zračnom prostoru.

Belavia je objavila da joj je zabranjeno letjeti u Litvu, Latviju, Francusku, Švedsku, Veliku Britaniju, Finsku, Češku i Ukrajinu.

Poljska trenutačno dopušta Belaviji ulazak u njezin zračni prostor. Avion iz Minska u Varšavu sletio je u poljsku prijestolnicu u srijedu u 12:20 po GMT-u, navodi se na web stranici gradske zračne luke Chopin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:24