SIRIJA

'POGLEDAJTE KOGA SMO SVE UHITILI PA NISMO DIZALI HALABUKU OKO TOGA ONI' Turska objavila fotografije zarobljenih članova obitelji ubijenog vođe ISIS-a

 
Rasmiya Awad; muškarac za kojeg se vjeruje da je suprug Rasmiyje Awad; žena za koju se vjeruje da je pokćerka Rasmiyje Awad
 Turkish Security Officials/Handout / REUTERS

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u srijedu je izjavio da je ta država uhvatila suprugu i šurjaka vođe tzv. Islamske države (IS) Abu Bakra al-Baghdadija, piše BBC.

- Sjedinjene Američke Države rekle su da se Baghdadi ubio u tunelu. Započeli su komunikacijsku kampanju oko toga. Međutim, ja ovdje prvi objavljujem da smo zarobili njegovu suprugu, ali da nismo napravili halabuku oko toga kao oni. Jednako tako, zarobili smo i njegovu sestru i šurjaka u Siriji - rekao je Erdogan.

Podsjećamo, Turska je u utorak ustvrdila da je u sjevernosirijskom gradu Azazu zarobila Baghdadijevu sestru Rasmiyu Awad.

- Nadamo se kako ćemo njihovim ispitivanjem saznati informacije vezane za unutrašnje poslove ISIS-a - izjavio je u utorak visoko pozicionirani turski dužnosnik.

Awad je pronađena u prikolici u kojoj je živjela sa svojim mužem, pokćerkom i petero djece. Stručnjaci kažu da je Awad pronađena u mjestu koje se koristi kao krijumčarska ruta za transport obitelji članova IS-a.

Baghdadi je počinio samoubojstvo prošloga tjedna kad su ga u jednom tunelu opkolili američki specijalci u sjeverozapadnoj Siriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:52