ČUDO NA MORU

Pogledajte ludi susret: Pronašli ribara koji je nestao prije 11 dana, plutao je na malom zamrzivaču!

Nakon što je izvučen, Romualdo se srušio na pod ribarskog broda u poderanoj odjeći, dehidriran i dezorijentiran - a onda je uhićen
 Screenshot/Twitter

Ribar iz Brazila krajem srpnja uputio se na pecanje, no umjesto da na moru provede nekoliko dana, kako je planirao, kući se vratio čak četiri tjedna kasnije.

Naime, Romualdo Macedo Rodrigues (44) u drvenom je čamcu otplovio iz Oiapoque u sjevernom Brazilu s ciljem da dođe u Ilet la Mere, no brod mu je potonuo, a on je skočio u prazan zamrzivač koji je imao na brodu i 11 dana proveo u njemu, plutajući bez hrane i vode.

No to nije jedina nesreća koja je zadesila sirotog ribara. Nakon što su ga pronašli i vratili na kopno, Rodrigues je završio u zatvoru na još 16 dana, prenosi The Sun.

Prisjećajući se spašavanja, Brazilac je rekao kako je začuo buku i kako se iznad zamrzivača pojavio brod.

‘Mislili su da unutra nema nikoga. Onda su se polako približili. Vid mi se mutio, a onda sam rekao: ‘Bože, brod‘. Podigao sam ruke i dozivao pomoć.‘

Ribar, koji ne zna plivati, dan kada je spašen opisao je najvažnijim u životu.

"Ponovno sam rođen", rekao je kada je napokon stigao kući.

"Ovaj hladnjak je za mene bio Bog. Čudo", kazao je Rodrigues koji smatra da je u 11 dana izgubio oko pet kilograma dok se borio s ekstremnom žeđi.

Kazao je kako je mislio da će ga pojesti morski psi, no da ga je najviše mučila žeđ.

Bio je dehidriran, dezorijentiran i nosio je poderanu odjeću kada je spašen. Imao je sunčanicu i molio je svoje spasioce za piće.

Ribari koji su ga pronašli u blizini obale Surinama, 450 kilometara od mjesta gdje je njegov brod potonuo, šokirani su krenuli snimati čovjeka koji je plutao usred Atlantika u kutiji za led.

Nakon što je izvučen, Romualdo se srušio na pod ribarskog broda u poderanoj odjeći, dehidriran i dezorijentiran.

No ribareva fascinantna priča nije završila njegovim spašavanjem – jer je nakon toga proveo u zatvoru 16 dana.

Naime, kada je ribarski brod stigao do obale, Romualdu je pružena prva pomoć, a onda ga je uhitila policija jer u Surinamu nije imao dokumente. Zadržan je u pritvoru u Paramaribu dodatna dva tjedna.

"Bio je vrlo mršav, iscrpljen, ali vrlo dobrog raspoloženja. Rane koje je imao po tijelu, a koje su bile povezane sa suncem, bile su već puno bolje. Kaže da je imao problema s vidom zbog pretjerane vrućine, soli i svjetla, ali je bio vrlo miran i dobrog zdravlja", kazao je policijski službenik Luis Carlos Porto.

Nakon lude avanture ribar je sretno vraćen kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2022 19:49