‘KATE, NISI SAMA‘

Pogledajte naslovnice britanskih medija, princeza u fokusu: ‘Kraljevska obitelj našla se u neviđenoj situaciji...‘

Britanski kralj (75), za kojeg je u veljači ove godine objavljeno da boluje od raka, rekao je da je "ponosan na hrabrost" Kate

Kate Middleton

 James Whatling/The Mega Agency/Profimedia/James Whatling/the Mega Agency/profimedia

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) u subotu je šokirano objavom o raku princeze Kate, a njezina izjava o tome popraćena fotografijama na subotnjim je naslovnicama britanskog tiska, koji obožava Kate i vidi je kao uzornu članicu monarhije.

"Britanska kraljevska obitelj našla se u neviđenoj situaciji u kojoj se dva njena najvažnija člana, kralj i buduća kraljica, moraju boriti s rakom", piše afp.

Izjave same princeze od Walesa o bolesti mnogi su već pohvalili kao hrabre, poput tabloida The Sun, koji piše "Hrabra Kate", dok Daily Mail prenosi "Jednom se mora usredotočiti samo na sebe”.

image
Screenshot
image
Screenshot

Dnevnik Times preuzima optimistične riječi princeze "Prebrodit ću ovo”.

Britanski kralj (75), za kojeg je u veljači ove godine objavljeno da boluje od raka, rekao je da je "ponosan na hrabrost" Kate, koja je supruga njegovog sina Williama, prijestolonasljednika.

On je "ostao u bliskom kontaktu sa svojom voljenom snahom tijekom posljednjih tjedana", rekli su iz Buckinghamske palače.

Mnogi dužnosnici iz svijeta i druge poznate osobe poslali su princezi Kate poruke podrške, među kojima i francuski predsjednik Emmanuel Macron, poželjevši joj "potpuni oporavak".

“Vaša snaga i otpornost sve nas inspiriraju”, napisao je Maron na društvenoj mreži X.

“Hrabra si i volimo te”, napisala je Jill Biden, supruga američkog predsjednika Joea Bidena na mreži X., kao i da "moli" za princezino ozdravljenje.

Kate, čija je odsutnost od operacije sredinom siječnja izazvala mnoga nagađanja, javnost je sama izvijestila u videu o svom stanju emitiranom u petak (a snimljenom u srijedu u Windsoru).

"Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je nevjerojatno teško za cijelu moju obitelj", rekla je princeza. "U siječnju sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu. Tada se pretpostavljalo da nisam bolovala od raka", objasnila je 42-godišnja princeza. "Međutim, testovi nakon operacije otkrili su prisutnost raka", nastavila je, govoreći o "velikom šoku".

Objavljeno je i da je princeza na "preventivnoj kemoterapiji", tretmanu koji, objašnjavaju, obično nudi nakon operacije kako bi se smanjio rizik od povratka raka i širenja u tijelu.

Poput Charlesa, ni Kate nije precizirala ‘prirodu‘ svog raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:28