KOLONE DUGE 700 KM!

Pogledajte nevjerojatne snimke iz Pariza uoči drugog lockdowna, tisuće ljudi bježe iz grada

Kolone su bile dugačke ukupno 700 kilometara u regiji Ile-de-France, par sati prije početka policijskog sata
 Twitter

Samo nekoliko sati prije nego što će nastupiti novi lockdown na području cijele Francuske zabilježene su neviđene gužve na glavnim izlaznim prometnicama iz metropole.

Kolone su bile dugačke ukupno 700 kilometara u regiji Ile-de-France u rano predvečerje četvrtka, izvijestili su lokalni mediji.

Drugi francuski lockdown čiji je cilj suzbijanje Covida-19 počinje danas i trajat će najmanje do 2. prosinca. Svi koji će izlaziti iz kuća morat će nositi dokument kojime opravdavaju svoj izlazak, a provjere će vršiti policija.

Francuski mediji javljaju kako su mnogi Parižani napustili grad i svoje stanove, kako bi lockdown proveli negdje u prirodi. Svi su požurili napustiti Pariz prije policijskog sata u 21 sat.

Anna (24) je izjavila za Le Figaro da je napustila stan u Parizu kako bi lockdown provela u Bernayju na sjeveru Francuske.

Rekla je da je provođenje lockdowna u PSrizu bilo psihički teško podnijeti, ali u Bernayju je zrak čišći, može se disati i ondje se osjeća slobodno.

U nekima od automobila u gužvama vjerojatno su bili Parižani koji su se vraćali u grad nakon školskih praznika. Slične gužve zabilježene su na periferijama još nekih velikih gradova poput Lyona i Bordeauxa.

SInoć viđene prometne gužve podsjećaju na egzodus snimljen na ulicama Pariza u ožujku uoči prvog lockdowna.

Francuska vlada je jučer objavila popis novih mjera za suzbijanje širenja covida-19, među kojima su zabrana izlazaka iz domova osim u najnužnijim slučajevima i obavezan rad od kuće.

Škole će, za razliku od mjera uvedenih u proljeće kada su zatvorene sve obrazovne ustanove, ostati otvorene.

Djeca od šest godina i starija morat će u razredima nositi maske dok je to do sada bilo obvezno samo za starije od 10 godina.

Francuska je u četvrtak objavila da je u posljednja 24 sata imala 47.637 novozaraženih. U srijedu ih je bilo 36,437 a u nedjelju rekordnih 52.010.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:00