OKRENULI MU LEĐA!

Pogledajte nezapamćeni potez Trumpove omiljene TV mreže: ‘Ako pokaže dokaze, vraćamo prijenos!‘

Fox News prekinuo prijenos izlaganja glasnogovornice Bijele kuće u trenucima dok je ona pričala o prevari na izborima
Fox News
 Fox News Screenshot

Voditelj Fox Newsa prekinuo je glasnogovornicu Bijele kuće Kayleigh McEnany usred emitiranja njezinog govora iz Bijele kuće, u kojem je ona govorila kako Donald Trump ne prihvaća poraz na predsjedničkim izborima te ponovila teze o prevarama birača, za koje nije ponudila dovoljno dokaza.

Obraćajući se medijima u ponedjeljak navečer McEnany je rekla kako republikanci žele 'da se prebroji svaki legalni glas, te da se odbaci svaki ilegalni'. U tom je trenutku konzervativna mreža Fox News prekinula emitiranje njezinog brifinga, piše The Guardian.

Voditelj Neil Cavuto je iz studija tad komentirao: 'Čekaj, čekaj malo, mislim da ovdje moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu za prijevaru i ilegalno glasanje. Ako nema više detalja koji to potkrepljuju, ne možemo nastaviti prikazivati njezino obraćanje. Želim biti siguran da imaju nešto što ide u prilog tim tvrdnjama, ali to su eksplozivne optužbe koje druga strana očito namješta i vara. Ako donese dokaz za to, naravno, vratit ćemo prijenos. Do sada je rekla da druga strana 'pozdravlja prijevaru i ilegalno glasanje'. Ne tako brzo', komentirao je voditelj Cavuto.

Washington Post piše da je odluka o prekidu njezinog obraćanja bila upravo Cavutova.

Fox News, mreža u vlasništvu Ruperta Murdocha tijekom proteklog se tjedna odmaknula od svoje odanosti Donaldu Trumpu i čini se da pokušavaju svoje gledatelje upozoriti na to da je Trump izgubio izbore unatoč tome što on tvrdi suprotno.

Inače, Fox News je jedan od prvih medija koji je proglasio pobjedu Joea Bidena u saveznoj državi Arizona.

Neki republikanski političari i dalje odbijaju priznati Bidenovu pobjedu na izborima. Vođa većine u Senatu Mitch McConnell rekao je jučer da Trump ima potpuno pravo istražiti navodne nepravilnosti u glasanju, a u svom govoru u Senatu nije priznao Bidena kao izabranog predsjednika.

Trumpova kampanja je pokrenula tužbu pred saveznim sudom, navodeći da je sustav glasanja poštom u Pennsylvaniji prošao bez nadzora i provjere. Traže hitno zaustavljanje potvrde Bidenove pobjede u toj saveznoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:33