SAMO U ITALIJI...

Pogledajte prilog na javnoj televiziji koji je izazvao sablazan: ‘Trebalo je biti smiješno‘

Talijanski Rai sada razmišlja o budućnosti te emisije, a moglo bi doći i do promjena u vodstvu
 Screenshot Twitter

Talijanska TV emisija koju je vodila Bianca Guaccero u srijedu je obustavljena nakon što je izazvala skandal zbog emitiranja video tutorijala o tome kako kupovati 'na intrigantan način'. Talijanski Rai sada razmišlja o budućnosti te emisije, a moglo bi doći i do promjena u vodstvu, javlja Vanity Fair.

U srijedu poslijepodne, u terminu u kojem se obično emitira 'Detto Fatto', emisiju Biance Guaccero zamijenio je film. Naime, u toj se emisiji u utorak emitirao tutorial o tome kako biti seksi tijekom kupovine: kako se zaustaviti na intrigantan način, kako se zavodljivo kretati poput plesačice na šipki Emily Angiolillo, sve u štiklama i kratkoj suknji. 

- To je ozbiljan problem, a ova epizoda nema nikakve veze s duhom javne televizije i uredničkom politikom Raija, objavio je direktor javne televizije i dodao da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdila odgovornost. 

Zbog toga se ispričala i voditeljica Bianca Guaccero.

- Taj je tutorial trebo biti komičan i nije trebao biti shvaćen ozbiljno, no ovoga puta je došlo do pogreške, napisala je na Instagramu i dodala da nikako ne želi ponižavati žene. 

- I ja sam samohrana majka koja se svakog dana bori za ono u što vjeruje, napisala je, no čini se da to nije bilo dovoljno. Nakon što je pokrenuta istraga, rečeno je da će se uskoro odlučiti o budućnosti ove TV emisije, a moglo bi se dogoditi da ona bude do daljnjega prekinuta. To bi u pitanje dovelo i cijelu administraciju Rai-ja.

- Proteklih je dana javna televizija pokazala manjak uredničkih smjernica, ako ne i aljkavosti s brlo ozbiljnim implikacijama koje krše odredbe o pružanju usluga javne službe. Nažalost, ovdje se ne radi o jednoj epizodi, već o samom pristupu visokog menadžmenta, koji je svjetlosnim godinama daleko od onoga što bi javna televizija, najveća kulturna tvrtka u zemlju, trebala činiti, poštujući dostojanstvo žena i gledatelja općenito. Pitamo se što se još treba dogoditi da se stane na kraj trenutnoj upravi, rekao je član Zastupničkog doma parlamenta Italije, Michele Bordo, izričito zahtjevajući promjenu na vrhu. 

- Možda nam ne treba poduka o tome kako kupovati, već o tome kako obavljati javne usluge bez gaženja vrijednosti Rai-ja, rekao je političar Andrea Martella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2020 13:13