UHIĆENJA U GRČKOJ

Pogledajte spektakularnu pljačku nakita vrijednog 315.000 eura, nikoga nije iznenadilo tko su banditi

Policija vjeruje da uhićeni pripadaju pljačkaškoj bandi Pink Panther.

Pljačka zlatarnice u Ateni

 Screenshot/YouTube

Dvojica osumnjičenih pljačkaša iz Srbije, koji su uhićeni zbog sumnje da su u Ateni u Grčkoj opljačkali najmanje dvije zlatarnice i odnijeli plijen vrijedan 315.000 eura, imali su dobro razrađenu shemu - koristili su krivotvorene dokumente, zlatarnicu koju su planirali opljačkati prvo su dugo promatrali i birali onu kraj napuštenih objekata, a policija vjeruje da su imali i kanal kojim su prodavali ukradeni nakit.

U zlatarnice bi upadali uglavnom u kasnim večernjim satima, a dosad je utvrđeno da su u jednu otišli pješice, a do druge su stigli automobilom koji su parkirali u neposrednoj blizini. Izbor zlatarnice nije bio slučajan jer su prilikom obje pljačke odabrali one kraj kojih se nalaze napuštene zgrade u koje bi neopaženo ušli. Zatim bi napravili rupu u zidu kroz koju bi dolazili do plijena, piše Nova.rs.

U objekt bi ulazio samo jedan osumnjičeni i to puzeći, kako se ne bi aktivirali detektori za pokret i alarmi. Prilikom bušenja rupe koristili bi tkaninu kako bi umanjili buku, a nakon završenog posla neopaženo bi odlazili s lica mjesta, noseći sa sobom vreće pune nakita i drugih vrijednih predmeta. Grčki portal Protothema.gr objavio je da im je pomagalo to što bi prije pljačke dobro proučili okolicu, nakon čega bi odabrali doba dana kad ima najmanje prolaznika i prometa.

Potom bi putovali odvojeno, koristeći se krivotvorenim dokumentima, a vozili su isključivo aute koji su se vodili na imena osoba koja nemaju kaznene dosjee.

Dvojica osumnjičenih privedeni su i trenutačno se nalaze u pritvoru. Policija ih nastavlja ispitivati i vjeruje da pripadaju pljačkaškoj bandi Pink Panther.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:22