TEŠKO JE PREPRIČATI

Pogledajte što je Vučić napravio u zgradi UN-a, sve odmah objavio na Instagramu: ‘Nitko mi je neće uzeti!‘

Odmah je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je zaogrnut srbijanskom zastavom

Aleksandar Vučić

 Angela Weiss/Afp

U Općoj skupštini UN-a usvojena je rezolucij kojom se traži da se 11. srpnja proglasi Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Veleposlanicima UN-a obratio se danas i predsjednik Aleksandar Vučić. Srbija je, podsjetimo, povela žestoku diplomatsku ofenzivu kojom je izrazila protivljenje, iako se u tekstu rezolucije nigdje ne osuđuje Srbiju ili Srbe i ne nameće im kolektivnu krivnju za genocid.

- Ja sam se poklonio žrtvama sukoba u Bosni. Zašto se donosi ova rezolucija? Svi ljudi koji su bili optuženi su i osuđeni na zatvorske kazne. Nema pojedinačnih imena u rezoluciji. Zašto samo ovaj slučaj, samo ovaj primjer? Donosi li ova rezolucija bilo kakvo pomirenje u BiH? Kome je potrebna ova rezolucija i zašto baš u ovom trenutku?, upitao je Vučić prije glasovanja.

Rezoluciju su podržale 84 države, 19 je bilo protiv, a 68 suzdržanih.

Odmah nakon glasovanja Vučić se ogrnuo zastavom Srbije unatoč protivljenju predsjednika Opće skupštine i zahtjevu osiguranja da ju skine.

- Nitko na svijetu neće mi uzeti moju zastavu, poručio im je Vučić.

Odmah je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je zaogrnut srbijanskom zastavom uz poruku: ‘Ponosan na svoju Srbiju!‘

image
Angela Weiss/Afp
image
Angela Weiss/Afp
image

Rezultati glasovanja u UN-u

UN

Naš vanjskopolitički novinar Željko Trkanjec prokomentirao je danas u svojoj rubrici ‘Minuta oko svijeta‘ donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, s posebnim fokusom na Mađarsku i njihovu odluku. U videu pogledajte što je rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 17:34