ZAKON ULICE

Pogledajte što se radi s pljačkašima koji iskorištavaju ratni kaos u Ukrajini, snimke su uznemirujuće

Dok su oružane snage okupirane odbijanjem ruskih osvajača, civili su preuzeli na sebe da pokušaju riješiti problem pljački

Pljačkaši u Ukrajini

 Profimedia, Twitter

Ratni kaos u Ukrajini neki iskorištavaju za pljačku, no dok su oružane snage zauzete odbijanjem ruskih napada, stvar su u svoje ruke preuzeli civili.

Muškarac koji je navodno uhvaćen kako tijekom ruskih napada pljačka po Kijevu, za kaznu je privezan za stup javne rasvjete.

Fotografije snimljene u glavnom gradu Ukrajine pokazuju kako se ponosni Ukrajinci bore protiv kriminalaca koji žele iskoristiti trenutni kaos.

Izvješća o pljačkama diljem zemlje stižu od početka invazije, a kriminalci ciljaju supermarkete, benzinske postaje i banke.

Dok su oružane snage bile okupirane odbijanjem ruskih osvajača, civili su preuzeli na sebe da pokušaju riješiti problem pljački.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike i video snimci koji prikazuju slične scene u raznim gradovima Ukrajine.

Mnogi prikazuju ljude vezane za stupove svjetiljke ili telefonske stupove, a neki pored njih imaju kartonski znak koji označava da su pljačkaši.

Neki su čak bili pretučeni i prisiljeni da se skinu goli na snijegu.

No po ratom razorenoj zemlji ne pljačkaju samo civili. Ruski vojnici također su viđeni kako upadaju u supermarkete i banke dok napreduju dalje u zemlju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je prošlog tjedna da borbe uzimaju danak na moral ruskih vojnika, koji 'ulaze u trgovine i pokušavaju pronaći nešto za jelo.'

Video snimke podijeljene na društvenim mrežama pokazuju kako ruske snage pljačkaju gradove kroz koje prolaze.

Neki su tvrdili da su zarobljeni Rusi uz sebe imali obroke čiji je datum isteka još 2015. godine.

Zapadni dužnosnici su navodno rekli kako vjeruju da se neki od mladih ruskih vojnika ne žele boriti i sabotiraju vlastita vozila, bušeći spremnike s gorivom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 22:54