StoryEditor
U TOP 10 FBI-JA

POGUBLJEN JEDAN OD NAJZLOGLASNIJIH UBOJICA Proveo je u zatvoru 25 godina, žrtvama je u grlo trpao igračke, a policiji je dugo trebalo da ga uhvati

 
 Youtube screenshot

Poznati američki serijski ubojica Gary Ray Bowles (57) s FBI-jeve liste 10 najtraženijih kriminalaca, koji je 1994. godine vrebao starije homoseksualce te ih u osam mjeseci svog smrtonosnog pohoda ubio šestero, u četvrtak je u državnom zatvoru na Floridi pogubljen injekcijom, javlja DailyMail.

Prema uredu guvernera Rona DeSantisa kazna je izvršena u 22:50, premda je smaknuće bilo zakazano za 18 sati.

Razlog: suci vrhovnog suda razmatrali su ubojičinu prošlogodišnju molbu za neizvršenjem kazne i na koncu je odbili, nakon čega je u 22:00 sata Bowles pojeo svoju zadnju večeru - tri cheeseburgera, pržene krumpiriće i slaninu.

Bowlesu je određena smrtna kazna za ubojstvo Waltera Hintona iz Jacksonville Beacha na Floridi u listopadu 1994. godine.

Međutim Hinton je bio Bowlesova šesta i posljednja žrtva koju je ubio u osam mjeseci oko međudržavnog cestovnog koridora Interstate 95 koji se proteže duž cijele istočne obale Sjedinjenih Država, od Bangora u saveznoj državi Maine do Miamija na Floridi, pa je dobio nadimak “ubojica s I-95".

Ubojiti pohod započeo je u ožujku 1994. godine kada je zadavio Johna Harda Robertsa, starijeg homoseksualca s kojim se družio u Daytona Beachu.

Od tog prvog ubojstva meta su mu bile isključivo osobe takvog profila, a žrtve je pronalazio u barovima za homoseksualne osobe u državama Maryland, Georgija i Florida.

Pritom je Bowles imao i vlastiti potpis: svim je žrtvama u grlo trpao različite predmete: od seksualnih igračaka, ručnika i toaletnog papira do najrazličitije prljavštine, zemlje i lišća.

Istražitelji kažu kako bi da nije uhvaćen nastavio s ubojstvima.

"Vjerojatno je nakon nekog vremena počeo uživati u ubijanju i ritualnom punjenju žrtava", rekao je za Associated Press Thomas Youngman, detektiv iz Daytona Beacha kojem je bio dodijeljen slučaj ubojstva Johna Harda Robertsa.

 “Koji bi mogao biti drugi razlog? Prvo ubojstvo moglo se dogoditi kao greška. No potom drugo, pa treće, četvrto, peto i šesto…  Gdje je tome kraj”, izjavio je Youngman.

Policija Daytona Beacha brzo je zaključila tko je ubio Robertsa, prvu žrtvu iz ožujka 1994. godine.

Bowles je na mjestu ubojstva slučajno ostavio svoje dokumente o uvjetnom puštanju na slobodu, a nadzorna kamera uhvatila ga je i kako podiže novac na bankomatu s Robertsove kreditne kartice.

No uhvatiti ga, bilo je puno teže. Policija to nije uspijevala sve dok nije ubio još pet muškaraca u tri savezne države zbog čega je završio na FBI-jevoj listi 10 najtraženijih osoba u Americi, kada je napokon i uhićen.

Bowlesov život nije bio ni lak ni ugodan, a njegov otac koji je umro od raka pluća prije nego li se on rodio bio je rudar u rudniku ugljena.

Odrastao je zapadnoj Virginiji gdje je već kao vrlo mlad upadao u nevolje zbog nasilničkog ponašanja i konzumiranja droga.

S 11 godina počeo je piti, pušiti marihuanu i snifati ljepilo, stajalo je u svjedočenju njegove majke.

Prema sudskim dokumentima, nakon smrti oca njegova se majka više puta udavala, a s obzirom na to da su ga prva dva očuha opetovano prebijala, Bowles je dom napustio već s 13 godina. No prije toga je drugom očuhu uzvratio na batine i kamenom mu smrskao lubanju, gotovo ga usmrtivši.

Istražitelji su objavili kako je Bowles potom već kao maloljetnik završio sa starijim muškarcima u paklu gay prostitucije.

“Pitao sam ga je li homoseksualac, no rekao je da nije, već da je “igrač”, te da su stariji homoseksualci seksualno općili s njim, a ne on s njima” rekao je Youngman.

Bowles je imao i poduži dosje zbog nasilja nad ženama. Bio je optužen za silovanje i prebijanje svoje djevojke s kojom je živio u Tampi na Floridi 1982. godine, za što je dobio osam godina zatvora.

Prema Pink Newsu, nakon odslužene kazne, Bowles je počeo živjeti s drugom djevojkom, koja je s njim zatrudnjela, no pobacila je dijete nakon što je doznala da se Bowles i dalje za novac prostituira s homoseksualcima. Kasnije je izjavio da je ubijao homoseksualce jer je upravo njih krivio za taj pobačaj.

Gary Ray Bowles je 99 osoba osuđena na smrtnu kaznu te pogubljena od 1979. godine na Floridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 10:23