Tradicionalna austrijska jela poput pohanog odreska i kuhane govedine pokazale su se posebno važnim za Gasthaus Stich, restoran u selu Pfoesingu.
Pomogli su posrnulom biznisu da preživi priskrbivši mu subvenciju iz kontroverznog programa koji pogoduje samo tradicionalnoj austrijskoj kuhinji.
Subvenciju za restorane koji služe regionalnu i "tradicionalnu hranu" dodijeljuju austrijske desničarske vlasti, a mediji i oporba posprdno je nazivaju "bonusom za šnicle".
Pomoć ne mogu dobiti restorani koji poslužuju manje autentična austrijska jela poput kebaba ili pizza, na primjer.
Tradicionalan austrijski ‘pohanac‘ zato može.
"Dali su nam 10.000 eura", rekao je Michael Stich, 39-godišnji vlasnik obiteljske tvrtke u Pfoesingu, selu s 300 stanovnika u pokrajini Donjoj Austriji.
Posljed...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....