PRIZNALI KRIVNJU

POHOTNA SLOVENSKA PROFESORICA PUNE DVIJE GODINE BILA U VEZI SA SVOJIM UČENIKOM Nastavnica dobila otkaz, učenik kažnjen jer ju je pokušao ucijeniti

 ARHIVA Cropix

Bivša profesorica u jednoj srednjoj školi u Mariboru osuđena je na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine, jer je održavala intimne odnose s tada maloljetnim učenikom, dok je on kažnjen zbog ucjene, objavio je u ponedjeljak mariborski dnevni list "Večer".

Ljubavna afera između učenika i profesorice procurila je u javnost lani, a navodno je trajala pune dvije godine. Roditelji učenika na njegov su poticaj sve prijavili školi i policiji, pa je profesorica dobila izvanredni otkaz i kaznenu prijavu.

Za seksualni odnos s maloljetnom osobom starijom od 15 godina slovenski kazneni zakonik predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora, ako je djelo počinila osoba kojoj je maloljetna osoba povjerena u skrbništvo ili odgoj.

Na godinu dana zatvora s jednogodišnjom kušnjom u mariborskom je slučaju kažnjen i učenik koji je u međuvremenu postao punoljetan. Čini se da u aferi koja je sada dobila sudski epilog nije bio samo žrtva zloporabe od strane profesorice nego je slučaj i sam zloupotrijebio.

Na sudu je priznao da je podatkom o njihovu odnosu profesoricu htio ucijeniti, nakon što je s njom već prekinuo vezu.

Kako navodi list "Večer", oboje su na suđenju priznali krivicu, te se jedno drugom ispričali zbog nastalih neugodnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 20:41