TAKTIČKE VJEŽBE

Pojačali nuklearne probe: Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile s istočne obale

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un rekao je da bi njegova zemlja trebala biti spremna na odvraćanje rata
 Str/Afp

Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu, kako se čini, više krstarećih raketa sa svoje istočne obale, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Još nije jasno koliko je projektila ispaljeno, no Yonhap navodi da se radi o sjevernokorejskim strateškim krstarećim projektilima dugog dometa.

Sjeverna Koreja proteklih je tjedana pojačala svoje nuklearne probe, ispaljujući interkontinentalne balističke projektile prošli tjedan i izvodeći simulaciju nuklearnog protunapada protiv SAD-a i Južne Koreje prošli vikend.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un rekao je da bi njegova zemlja trebala biti spremna na odvraćanje rata.

Optužio je SAD i Južnu Koreju za širenje zajedničkih vojnih vježbi koje uključuju američka nuklearna sredstva, objavila je u nedjelju novinska agencija KCNA.

Kim je to izjavio nakon što je Sjeverna Koreja, kako navodi državna agencija KCNA, provela nuklearne taktičke vježbe s ciljem slanja snažnog upozorenja protiv saveznika.

U vježbama je balistički projektil preletio 800 km prije nego što je pogodio metu na visini od 800 m, prema scenariju taktičkog nuklearnog napada, objavila je KCNA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:24