NAPADAČ JE UHIĆEN

Pojačano osiguranje glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, muškarac pokušao presresti auto u kojem se vozila

Muškarac kojeg se sumnjiči za pokušaj ugroze svojim je vozilom pokušao presresti vozilo u kojoj se nalazila Gordana Tadić
Ilustrativna fotografija
 Denis Zuberi/Anadolu Agency via AFP

Policijsko osiguranje glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić pojačano je, a osoba osumnjičena da ju je pokušala ugroziti uhićena je u petak, potvrdilo je tužiteljstvo u Sarajevu.

U priopćenju dostavljenom medijima stoji kako je tijekom dana priveden muškarac inicijala I. A. za kojega je utvrđeno da je osuđenik i trenutačno izdržava kaznu, no iz zatvora je pušten na dopust.

On je ranije tijekom dana svojim vozilom kod mjesta Olovo na cesti između Sarajeva i Tuzle pokušao ugroziti automobil u kojemu je bila tužiteljica Tadić. Iz Tužiteljstva BiH ističu da je to vozilo bilo pod policijskom pratnjom, a privedeni muškarac ga je pokušao presresti.

Nakon tog incidenta Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela u BiH odlučilo je pojačati osiguranje tužiteljice Tadić, posebice stoga što postoje i druge informacije koje upozoravaju da bi njezina sigurnost mogla biti ugrožena.

"Te informacije mogu biti povezane s radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u BiH", istaknuli su iz Tužiteljstva BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 23:25