PIŠU BRITANCI

Pojavila se bizarna teorija o Putinovu nasljedniku: ‘Javnost za njega nikada nije čula, živi u Švicarskoj...‘

Još prije dvije godine švicarske novine su objavile da Putin s Kabajevom ima dva sina

Vladimir Putin 

 Mikhail Tereshchenko/Afp

Pojavila se nova bizarna teorija da ruski čelnik Vladimir Putin ne želi nikome predati vlast jer čeka da njegov sin Ivan, za kojega javnost dosad nije čula, napuni 18 godina kako bi mu predao ključeve Kremlja.

Nova bombastična tvrdnja stiže od ruskog odvjetnika Marka Feygina, bivšeg zastupnika i političkog stručnjaka koji je nekoć predstavljao ruski punk bend Pussy Riot, prenosi The Sun.

Navodno Putin želi na vlast dovesti i svoje dvije kćeri kao "potencijalne regente" ako njegovo zdravlje bude ugroženo.

U razgovoru s ukrajinskim TV voditeljem Dmitrijem Gordonom Feygin je ustvrdio da Putin ima dva maloljetna sina s dugogodišnjom ljubavnicom Alinom Kabajevom (40), a jednoga od njih, kojemu je sada devet godina, Putin želi za nasljednika.

Putin privatni život čuva kao zmija noge, a javno je priznao da ima samo dvije kćeri, Mariju i Jekaterinu, s prvom suprugom Ljudmilom.

Još prije dvije godine švicarske novine su objavile da Putin s Kabajevom ima dva sina. Prvi je navodno rođen u Švicarskoj 2015. godine, a drugi u Moskvi 2019. godine.

Odvjetnik Feygin sada tvrdi da Putin želi dinastički prijenos vlasti.

- To mu je jako važno. U idućih 12 godina mora naprviti izmjene ustava, kako nitko osim njegovih nasljednika ne bi došao na čelo države, rekao je.

- U braku s Kabajevom, dobio je sinove, to je apsolutna istina. Mnogi su to potvrdili. Ona ima dva sina, Ivana i Vladimira. Pretpostavljam da želi pričekati dok stariji ne postane punoljetan, otkrio je.

Feygin je objasnio da bi Putin mogao preko noći izmijeniti ustav kako bi omogućio nasljednu vlast.

- Za Putina je ova opcija najbolja, naravno. To je zlatna opcija, nekako će on to formalizirati, rekao je.

Mediji su ranije prenosili da Putin navodno ima još jednu kći, 21-godišnju Luizu Rozovu. Dobio ju je u vezi sa Svetlanom Krivonogih, nekadašnjom spremačicom, koja je postala bogatašica. Vjeruje se da Luiza studira na Zapadu u nekoj europskoj prijestolnici.

Feygin smatra da će njegove najstarije kćeri sigurno doći na vlast, a za Mariju Voroncovu, inače liječnicu i znanstvenicu, tvrdi da će nakon izbora postati ministrica zdravstva. Njezina sestra Jekaterina Tihonova mogla bi postati ministrica obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:13