NOVI DETALJI

POKOLJ U ŠKOLI Ubijena djeca imala su između 6 i 7 godina: Svako je pogodio više puta iz blizine

Policija je sinoć objavila imena žrtava. Patolog Carver izjavio je da je to bilo 'najgore što je u životu vidio'
 AP Photo/The Connecticut Post, Christian Abraham

NEWTOWN - Sva djeca ubijena u krvavom pohodu Adama Lanze na školu u Newtownu bila su u dobi od šest do sedam godina, vidljivo je iz popisa žrtava koji su američke vlasti objavile u subotu navečer.

Adam Lanza ubio je dvadesetero djece i sedam odraslih u školi Sandy Hook. Prije nego što je krenuo u svoj sumanuti krvavi pohod ubio je svoju majku u njihovoj kući.

Uplakani roditelji vrištali su: ‘Molim te, reci da nije poginulo i moje dijete’ POLICIJA: 'Pronašli smo dokaze o motivima'

Glavni patolog države Connecticut Wayne Carver objavio je da je Lanza koristio poluatomatsku pušku kao svoje glavno oružje i da su sve žrtve pogođene više puta iz blizine.

FOTO, VIDEO UBOJICA IZ CONNECTICUTA |Povučenog i tihog genijalca |pucati je učila njegova majka!

Sve odrasle žrtve su žene. Ravnateljica škole, školska psihologinja i četiri učiteljice i odgojiteljice.

Sva ubijena djeca su bila u dobi od šest do sedam godina, 12 djevojčica i osam dječaka. Najmlađe ubijeno dijete proslavilo je šesti rođendan prije mjesec dana, a najstarije sedmi samo četiri dana prije smrti.

POKOLJ U ŠKOLI Otkriveni novi detalji: Majka poremećenog ubojice u kući je držala arsenal oružja!

Patolog Carver, koji je nadgledao autopsije, a neke izvršio i sam, izjavio je da je to bilo "najgore što je u životu vidio".

Roditelji su svoju poginuli djecu identificirali pomoću fotografija kako bi im se smanjio šok.

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će otputovati u Newtown u Connecticutu kako bi se susreo s obiteljima žrtava napada na školu Sandy Hook. Bijela kuća objavila je da će se Obama obratiti obiteljima u nedjelju navečer na bdijenju.

NOVI ZVJERSKI NAPAD U SAD-u Ovo je čovjek koji je ubio svoju majku, 20 djece i pet zaposlenika osnovne škole!

Policija u Connecticutu objavila je ranije u subotu da je pronašla vrlo dobre dokaze koji bi trebali pomoći utvrđivanju motiva za pokolj u osnovnoj školi u Newtownu. Dokazi nisu predočeni, ali je iz njih vidljivo da je dvadesetogodišnji napadač Adam Lanza na silu ušao u školu, čime su demantirane neke glasine da je bio pušten.

Ubojičin otac Peter Lanza u subotu je navečer izrazio sućut svim žrtvama. Kazao je da je i njegova obitelj u stanju nevjerice, potpuno slomljena ovim postupkom i da i sama pokušava shvatiti što se dogodilo.

Otac i majka Adama Lanze bili su razvedeni i on je živio s majkom.

Obama će u nedjelju posjetiti Newtown

Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će otputovati u Newtown u Connecticutu kako bi se susreo s obiteljima žrtava napada na školu Sandy Hook. Bijela kuća objavila je da će se Obama obratiti u nedjelju navečer na bdjenju.

Predsjednik Obama u subotnjem je radijskom obraćanju naciji pozvao Amerikance na solidarnost. Ponovio je svoju poruku od petka i pozvao da se politika makne na stranu i poduzme djelotvorna akcija koja će spriječiti ponavljanje ovakvih tragedija. Nije, međutim, izrijekom spomenuo potrebu bolje kontrole naoružanja u zemlji.

"Tugujemo s obiteljima koje su izgubile najdraže. A u svojim molitvama spominjemo roditelje onih koji su preživjeli", kazao je Obama. Diljem SAD-a u mnogim su državama zastave spuštene na pola koplja, a u školama i crkvama održana su bdijenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:58