RUSKA ‘EVA BRAUN‘

Pokrenuta peticija da se iz Švicarske protjera Putinova ljubavnica: ‘On nikoga ne sluša, ali nju možda bi‘

Autori peticije smatraju kako je nedopustivo da se Putinovoj ljubavnici dopusti ostanak u Švicarskoj ili kupnja nekretnina

Vladimir Putin i Alina Kabajeva 

 Kremlin.ru/Willwest News/Profimedia

Navodna ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina, bivša ruska gimnastičarka Alina Kabajeva možda će biti protjerana iz Švicarske, gdje se skriva s djecom.

Građani Ukrajine, Rusije i Bjelorusije poslali su Švicarskoj apel da se "moderna Eva Braun spoji sa svojim Fuhrerom", javlja ukrajinski Odessa Journal.

Za to je dosad preko interneta glasalo više od pedeset tisuća ljudi, a autori peticije švicarskim su vlastima postavili pitanje zašto dopušta sigurnu oazu za mezimicu "ludog diktatora i ratnog zločinca" u nekoć neutralnoj zemlji, dok otac njezine djece brutalno napada Ukrajinu.

Potpisnici peticije traže da se propita njezino švicarsko državljanstvo kao i da se i njoj, poput brojnim drugim osobama povezanim s Putinovim režimom, nametnu sankcije jer je jedna od ključnih osoba ruske ratne propagande kojom se Rusima sustavno serviraju lažne vijesti.

Autori peticije smatraju kako je nedopustivo da se Putinovoj ljubavnici dopusti ostanak u Švicarskoj ili kupnja nekretnina, te da se treba provjeriti status njezine imovine.

image

Vladimir Putin i Alina Kabajeva

Kremlin.ru/Willwest News/Profimedia

"Tražimo pravdu. Ako se sudskim putem utvrdi korupcija određenih švicarskih političara koji su dozvolili da Kabajeva stekne državljanstvo, tražimo da se to istraži do kraja", rekli su u priopćenju.

No, sada i prijatelji ruske "Eve Braun" mole Kabajevu da ode u Moskvu kako bi uvjerila Putina da prekine rat, piše Page Six.

"Alinine prijateljice mole je da odleti Putinu i nagovori ga da prekine rat", rekao je izvor za Page Six te dodao: “Čini se da on nikoga ne sluša, ali možda bi poslušao nju".

“Putin je okružen velikim sigurnosnim mjerama. Alina kaže da ne zna može li doći do njega – a čak i ako hoće – ne zna hoće li moći ponovno izaći iz zemlje da bude s njihovom djecom", rekao je izvor.

Kabajeva i djeca trenutno se navodno skrivaju u luksuznoj privatnoj kući u vlasništvu Putinovih lojalista u blizini francuske granice.

Iako švicarska vlada navodno nema čvrste informacije o tome skrivaju li se Kabajeva i njezina djeca u zemlji, izvor je dodao: “Alina bi mogla putovati pod različitim imenima i putovnicama. Ona leti privatnim avionima i ne bi riskirala putovati pod svojim imenom".

"Ona je omiljena supruga varljivog diktatora i ratnog zločinca koji je izdajnički napadao Ukrajinu proteklih tjedana", navodi se u peticiji.

image

Vladimir Putin i Alina Kabajeva

Afp/Willwest News/Profimedia

“Prvi put u modernoj povijesti vaša je zemlja prekršila svoju neutralnost, što nije učinila ni prema nacističkoj Njemačkoj u 20. stoljeću, te se pridružila sankcijama Putinu i njegovoj okolini. A sada se njegova omiljena ljubavnica sa svojom djecom krije unutar granica vaše države!

Želimo vas podsjetiti da Alina Kabajeva nije samo žena koja je svoj ugled ukaljala vezom s ruskim diktatorom, već i zločinac protiv čovječnosti. Konkretno, ona je bila među inicijatorima nacrta zakona, koji je u Rusiji nazvan ‘zakon nitkova’ ili ‘zakon Dime Jakovljeva’”, navodi se dalje u opisu peticije.

Također se smatra da je Putin sakrio i svoju prvu suprugu, bivšu stjuardesu Ljudmilu Škrebnevu, i njihove dvije kćeri u "podzemnom gradu" u Sibiru.

Visokotehnološki bunker nalazi se u gorju Altaj i dizajniran je za zaštitu od nuklearnog rata, smatra politolog Valerij Solovej.

Promatrači su vidjeli ventilacijske točke na zemljištu koje okružuje planinsko skrovište i visokonaponsku liniju povezanu s trafostanicom od 110 kilovolta, dovoljno za napajanje malog grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2022 12:10