TRAGEDIJA U ROBNOJ KUĆI

Policajac u SAD-u propucao djevojčicu: ‘Valentina je umrla u mojim rukama. Samo su ju ostavili da leži‘

Pri potjeri za osumnjičenim, jedan od tri ispaljena metka prošao je kroz zid i pogodio mladu Valentinu

Soledad Peralta i Juan Pablo Orellana, Valentinini roditelji.

 Robyn Beck/Afp/Profimedia

Četrnaestogodišnja Valentina Orellana-Peralta nalazila se sa svojom majkom u garderobi trgovine s odjećom kada ju je zalutali metak pogodio u prsa. Djevojka je preminula od prostrijelne rane. Incident se dogodio 23. prosinca, u sjevernom Hollywoodu, kada je policija bila u potjeri za 24-godišnjim osumnjičenikom Danielom Elenom Lopezom, piše BBC.

Na snimkama se vidi kako Daniel Elena Lopez biciklom ulazi u trgovinu "Burlington Coat Factory" te se njime penje po pokretnim stepenicama. Na sebi je imao majicu bez rukava i kratke hlače, no nekoliko trenutaka kasnije pojavljuje se u jakni i dugim hlačama te zamahuje biciklom i napada druge kupce.

Pri potjeri za osumnjičenim i pucnjavi koja je uslijedila, jedan od tri ispaljena metka prošao je kroz zid i pogodio mladu Valentinu. Na snimkama s kamera koje su na uniformi nosili policajci vidi se kako žena prekrivena krvlju leži na podu dok policija prolazi trgovinom i pokušava locirati osumnjičenika.

Soledad Peralta, Valentinina majka, plakala je dok je opisivala kako je molila policajce da pomognu njezinoj kćeri, ali oni su je "samo ostavili da leži".

U izjavi koju je pročitao odvjetnik, gospođa Peralta je ispričala kako su ona i njezina kći čule komešanje i vrisak ispred garderobe u robnoj kući u sjevernom Hollywoodu, dok su isprobavale haljine za rođendansku zabavu. Sjele su zajedno, zagrlile se i pomolile. Gospođa Peralta ispričala je da ih je obje "nešto bacilo na tlo".

image

Prosvjednica ispred policijske postaje u Los Angelesu.

Robyn Beck/Afp/Profimedia

Rekla je da je "Valentinino tijelo omlohavilo, pa ju je pokušala probuditi drmanjem, no nije se probudila".

- Valentina je umrla u mojim rukama. Vrištala je upomoć, ali nitko nije došao - rekla je gospođa Peralta.

- Kada je policija konačno došla, izveli su me iz garderobe i ostavili moju kćer tamo da leži. Tražila sam da joj pomognu, ali su je samo ostavili da leži - ispričala je.

Gospođa Peralta ističe da je vidjeti kako vam sin ili kćI umiru na rukama jedna od "najjačih boli koje svako ljudsko biće može zamisliti".

image

Soledad Peralta i Juan Pablo Orellana, Valentinini roditelji.

Robyn Beck/Afp/Profimedia

Valentinin otac, Juan Pablo Orellana, rekao je da su postupci uključenih policajaca "bili krajnje nemarni".

- Neću mirovati do dana kada svi ovi kriminalci ne budu u zatvoru - rekao je.

Gospodin Orellana je novinarima pokazao skateboard koji je kupio svojoj Valentini za Božić, no rekao je da će ga sada "morati odnijeti u grob, kako bi se njegova kći mogla voziti s anđelima".

- Kao da mi je cijelo srce istrgnuto iz tijela - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:36