MASAKR U AMERICI

Policajac ubijen u pokolju imao je sedmero djece: Pogledajte kako su mu kolege odali počast

Među 10 osoba koje su izgubila život u oružanom napadu na trgovinu King Soopers bio je i 51-godišnji policajac Eric Talley
Policija i hitne službe povorkom pod svjetlima odale su počast ubijenom policajcu Ericu Talleyju (desno), prvom službeniku lokalne policije koja je intervenirala tijekom pucnjave u trgovini u Boulderu
 Screenshot/youtube; Boulder Police Department/twitter

Naoružani muškarac u ponedjeljak je upao u trgovinu namirnicama u američkom gradu Boulderu u saveznoj državi Kolorado, otvorio vatru te ubio 10 osoba, uključujući i policajca koji je prvi stigao na lice mjesta, piše Reuters.

Osumnjičeni za napad uhićen je nakon pucnjave, a na televizijskim snimkama njegovog uhićenja moglo se vidjeti da je u trenutku uhićenja šepao te da mu je desna noga bila prekrivena krvlju. Muškarac koji je viđen na snimci bio je odjeven samo u bokserice, a imao je smeđu kosu te smeđu bradu.

Policija nije otkrila puno o drugoj velikoj pucnjavi u Sjedinjenim Američkim Državama u posljednjih tjedan dana, a trenutno se ne zna zašto je spomenuti otvorio vatru u trgovini. Policija je potvrdila da je napadač ozlijeđen u napadu, ali ga nije identificirala.

image
Chet Strange/Getty Images/AFP

Associated Press piše da je više stotina policajaca sudjelovalo u intervenciji. Među njima su bili i specijalni policajci opremljeni balističkim štitovima.

Uspaničeni kupci i zaposlenici trgovine skrivali su se i tražili zaklon dok su policajci hitali prema mjestu napada.

Bijeg kroz prostor za utovar robe

Sarah Moonshadow (42), koja je u trgovini bila sa svojim sinom Nicholasom, opisala je kaotične scene kojima je svjedočila dok su pucnji odzvanjali izvan trgovine. "Bili smo na blagajni i odjednom se počelo pucati", rekla je za Reuters. "Rekla sam sinu da se spusti na pod, što je on i napravio. Osluškivali smo što se događa i čuli kontinuirane hice. Rekla sam mu - 'Nicholase, bježi!'"

Moonshadow je rekla da je pokušala pomoći jednoj osobi koju je vidjela kako leži na betonu ispred trgovine, ali da ju je sin odgovorio. "Moramo ići", rekao mi je. "Nisam nikome mogla pomoći", rekla je uplakana 42-godišnjakinja.

image
Chet Strange/Getty Images/AFP

Jedan muškarac koji se u trenutku napada našao u trgovini sa svojom suprugom rekao je da je čuo tri pucnja te da su on, njegova supruga i drugi kupci potrčali prema stražnjem dijelu trgovine kako bi pobjegli kroz prostoriju za utovar robe. Dodao je da mu se činilo da se pucalo kod blagajni.

Jedan od svjedoka događaja na društvenim je mrežama objavio video u kojem su se dva tijela mogla vidjeti na parkiralištu trgovine. Svjedok je potom s kamerom ušao u trgovinu gdje je snimio treću osobu, a potom su se u pozadini mogla čuti tri pucnja.

Krvavi napad u Koloradu dogodio se manje od tjedan dana nakon napada u Atlanti u kojem je poginulo osam osoba, uključujući i šest Azijki. Dvadesetjednogodišnji muškarac optužen je za spomenuta ubojstva.

Herojska intervencija

Načelnica policijske uprave Grada Bouldera Maris Herold potvrdila je tijekom emotivnog obraćanja javnosti da je 10 osoba izgubilo život u napadu na trgovinu King Soopers te da je među stradalima 51-godišnji policajac Eric Talley, djelatnik policije s 11 godina radnog staža u policijskim postrojbama Bouldera. Herold je rekla da je on prvi stigao na lice mjesta te da je njegova intervencija tijekom pucnjave bila herojska.

image
Chet Strange/Getty Images/AFP

Policajčev otac Homer rekao je za Reuters da Talley ima sedmero djece te da je nedavno tražio novi posao kako bi zaštitio svoju obitelj. "Tražio je novi posao kako bi sebe i svoju obitelj maknuo s fronte. Učio je za operatera drona. Nije htio da njegova obitelj prolazi ovako nešto", rekao je Homer Talley. "Najmlađe mu dijete ima sedam godina. Volio je svoju djecu i obitelj više od svega."

Jeremy Herko, jedan od najboljih prijatelja Erica Talleyja, na društvenim je mrežama rekao da su se upoznali "na akademiji". "Bio je predani kršćanin. Morao je kupiti kombi s 15 sjedećih mjesta kako bi vozio svu svoju djecu. Bio je najljubazniji tip na svijetu", napisao je Herko.

Policijska uprava Grada Bouldera Talleyju je odala počast i na društvenim mrežama. "Počivaj u miru, službeniče Eriče Talley. Tvoja služba neće biti zaboravljena", napisali su na Twitteru te priložili fotografiju Talleyja u uniformi.

image
Eric Talley
AFP PHOTO/Boulder Police Department

Talley je 2013. godine dospio u medije jer je s još dva policajca spasio patke koje su zaglavile u drenažnom jarku. Prema pisanju dnevnih novina Boulder Daily Camera, Talley je ušao u vodu koja mu je bila do listova te spasio patke koje su se nalazile u jednoj od cijevi.

Državni odvjetnik okruga Boulder Michael Dougherty rekao je da je Talley, prema svim dostupnim informacijama, bio jedan od najboljih policajaca u Boulderu. "Njegov je život prerano okončan", dodao je.

Associated Press piše da je više desetaka policijskih vozila i vozila hitnih službi ispratilo vozilo hitne pomoći koje je u večernjim satima nakon očevida s mjesta napada odvezlo Talleyjevo tijelo. Vozila koja su pratila Talleyjevo tijelo upalila su svoja svjetla, a nekoliko je građana izašlo iz svojih domova i salutiralo povorku.

image
Vatrogasci odaju počast preminulom Ericu Talleyju
Chet Strange/Getty Images/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:45