ČUDO U INDONEZIJI

Policajca kojeg su proglasili mrtvim nakon tsunamija 2004. pronašli živog. Njegova priča je srcedrapajuća...

‘Godinama nije bilo vijesti. Mislili smo da je mrtav, nismo imali pojma da je još živ‘, kažu članovi obitelji nestalog policajca
Tsunami u Indoneziji, 26.12.2004.
 Lightrooom/Us Navy/Topfoto/Topfoto/Profimedia

Policajac koji je proglašen mrtvim 2004. godine nakon tsunamija u Indoneziji, sada je pronađen živ. Nesretni čovjek pronađen je u psihijatrijskoj bolnici gdje je proveo posljednjih 16 godina nakon što je doživio slom živaca zbog nezapamćene tragedije, javlja Daily mail.

Abrip Asep bio je na dužnosti kad je tsunami u Indijskom oceanu pogodio Indoneziju 26. prosinca 2004. godine. Njegova obitelj je bila slomljena jer su mislili da je Asep među više od 230.000 ljudi koji su poginuli kad su valovi viši od 30 metara zahvatili jugoistočnu Aziju.

No pronađen je živ i ponovno se susreo s obitelji nakon gotovo dva desetljeća, javljaju lokalni mediji. Cijelo ovo vrijeme je bio u psihijatrijskoj bolnici u pokrajini Aceh. Tamo je dospio zbog trauma koje je doživio tijekom tsunamija. Obitelj je tada prijavila njegov nestanak, a kasnije je proglašen mrtvim.

Do šokantnog otkrića da je ipak živ došlo je prošlog tjedna. Tada su fotografije iz obiteljskih poruka počele kružiti društvenim mrežama.

- Nisam mogao vjerovati, gotovo 17 godina nije bilo nikakvih vijesti. Mislili smo da je mrtav, nismo imali pojma da je još živ, rekao je jedan član njegove obitelji.

Tamošnja je policija potvrdila da je muškarac pronađen u psihijatrijskoj bolnici upravo Abrip. Još nije poznato zbog čega obitelj tada nije bila obaviještena da se on nalazi u bolnici, piše Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2022 10:29