JEZIV VIDEO

Policajci čovjeku nakon svađe ubili dva psa, a njega omamili: ‘Pogledajte taj užas, sve sam snimila!‘

Londonska policija svoje je postupke branila objašnjavajući da su djelovali prije nego dođe do daljnjih ozljeda
 Twitter/Screenshot

Društvenim mrežama proširila se jeziva snimka na kojoj se vidi kako policajci u Londonu ubijaju dva psa.

Šokantni video koji su objavili svjedoci prikazuje trenutak u kojem su policijski službenici londonske policije prate čovjeka koji tijekom šetnje kroz kanal Limehouse u istočnom Londonu na kratkom povodcu drži dva psa, prenosi Daily Mail.

Policajci su snimljeni u žestokoj svađi s muškarcem koji je pokušavao smiriti pse. Ubrzo je svađa eskalirala i završila upotrebom vatrenog oružja. U idućem trenutku crni pas je upucan, dok je vlasnik omamljen šokerom i pada na tlo. Drugi pas ubijen je naknadno, dok su svjedoci snimali situaciju s balkona okolnih stanova.

Londonska policija svoje je postupke branila objašnjavajući da su djelovali prije nego što je došlo do daljnjih ozljeda. Dodali su da je agresivno ponašanje dvaju pasa izazvalo veliku zabrinutost kod njihovih službenika. Ženu koja je sve snimala sa svog prozora može se čuti kako govori "o moj bože" prije nego što vlasnika psa upita je li dobro nakon pucnjave.

Policija je, inače, pozvana na mjesto događaja nakon prijave da je pas napao ženu na Commercial Roadu. U prijavi je rečeno da su psi bili agresivni i da su predstavljali prijetnju za prolaznike. Nitko nije završio u bolnici zbog napada, ali je jedan muškarac uhićen zbog držanja opasnih pasa.

- Nije se činilo kao da je reakcija policije proporcionalna. Bilo je šokantno, nisam shvatila da je to pravo oružje dok nisam vidjela pse koji su mrtvi ležali na tlu, a iz njih je tekla krv. Nikad nisam vidjela tako nešto. Mislila sam da se takve stvari događaju u Americi, ali ne i kod nas. Što god se dogodilo, to nije opravdanje za ovakav postupak, rekla je 25-godišnja svjedokinja.

Policija je u priopćenju rekla da su poziv primili u nedjelju, 7. svibnja, nešto nakon 17 sati zbog žene koju je napao pas. Dok su obilazili mjesto, primijetili su agresivno ponašanje dvaju pasa za koje su procijenili da predstavlja značajnu prijetnju. Potvrdili su da je uhićen muškarac povezan s incidentom jer je opasnog psa držao izvan kontrole te da je korišten elektrošoker za njegovo obuzdavanje. Dodali su da nitko nije hospitaliziran i da su na mjestu ubijena oba psa.

- Ovo nije laka odluka ni za kojeg policajca, ali glavna dužnost mu je spriječiti nastanak ozljeda. Uprava za profesionalne standarde ispitat će okolnosti incidenta, poručili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:32