VELIKA AKCIJA U SALZBURGU

Policajci pretresli zgradu zatvora u kojem je pritvoren Sanader!

Iako ravnatelj zatvora Dietmar Knebel tvrdi kako je riječ o planiranoj rutinskoj kontroli, za pretres nisu znali ni sami odvjetnici koji su pokušali doći u posjet svojim klijentima
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

SALZBURG - U zgradi salzburškog zatvora u kojem se bivši predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader nalazi u ekstradicijskom pritvoru u srijedu je obavljen pretres u kojem je sudjelovalo više od trideset pripadnika austrijske policije.

Iako ravnatelj salzburškog zatvora Dietmar Knebel tvrdi kako je riječ o planiranoj rutinskoj kontroli, za pretres nisu znali ni sami odvjetnici koji su pokušali doći u posjet svojim klijentima.

SPECIJAL JUTARNJEG O PADU IVE SANADERA

U sklopu pretresa pregledane su sve ćelije, ali i ostale zatvorske prostorije, od kuhinje preko dnevnog boravka do radionica kao i sva mjesta gdje se nešto moglo sakriti, izjavio je Knebel za današnje izdanje austrijskih novina Krone Zeitung.

Dodao je i kako pretraga nema veze sa Sanaderom .

Tridesetak policajaca uspjelo je pronaći nekolicinu predmeta koji se ne bi trebali nalaziti u prostoru zatvora, međutim, kako ističe Knebel, niti jedan od njih nije od značajne vrijednosti.

Također, u sklopu članka u Krone Zeitungu Knebel je ponovo upitan kako je moguće da su se u nekim hrvatskim medijima pojavile fotografije Sandera u ćeliji na što je ravnatelj salzburškog zatvora ponovo istaknuo kako ne zna .

Podsjetimo, nakon objave spornih fotografija nagađalo se da su fotografije načinili zaposlenici zatvora što je Knebel odbacio kao mogućnost. To nisu mogli učiniti niti zatvorenici jer im je zabranjeno posjedovanje mobitela ili drugih uređaja.

Sumnja tada pada na posjetitelje i odvjetnike zatvorenika. Iako se razgovori održavaju u posebnoj prostoriji te dvije strane odvojene staklom ili pod prismotrom čuvara, neki zatvorenici ponekad uspiju dobiti tehničku opremu koju ne bi smjeli posjedovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:56